Delicios: Piftelute de post!

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Pentru piftelele de post cartofii trebuie fierti in coaja, deoarece astfel ei vor fi mai lipiciosi si nu va fi nevoie sa adaugati oua. Aparte, se fierbe orezul. Pentru o jumatate de kilogram de cartofi folositi aproximativ o jumatate de cana de orez. Se poate folosi orice fel de orez, dupa preferinte.

Pana fierb toate, curatim 2-3 cepe medii si 2-3 morcovi. Morcovii ii dam pe o razatoare mica, ceapa o tocam marunt. Se toarna in tigaie ulei si se calesc ceapa si morcovii. Luam cateva fire de patrunjel verde si marar, le tocam si le lasam deocamdata deoparte.

Cand cartofi sunt fierti e necesar sa fie curatati calzi. Apoi, pasam cartofii, adaugam orezul fiert, morcovii si ceapa prajita, cat si patrunjelul si mararul tocat. Nu uitam de sare! Totul trebuie amestecat foarte bine.

Din masa obtinuta facem piftelute pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei incins. Pot fi servite cu rosii proaspete sau muraturi, ciuperci sau castraveti.

Ingrediente:

- cartofi - 0,5 kg
- orez - 0,5 cana
- morcov - 2-3 buc
- ceapa - 2-3 buc
- marar - cateva fire
- patrunjel - cateva fire
- pesmet
- sare
- ulei


Pofta buna !

 

crestinortodox.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțele profesionale ale funcționarilor publici ar putea fi evaluate anual!

Sunday, 23 February 2025

Proiectul, semnat de 55 parlamentari PSD și ai minorităților naționale, între care și de premierul Marcel Ciolacu, propune modificarea și completarea, în acest sens, a Ordonanței de...

Poliția Română: Atenție la solicitările de a vota diverși concurenți la anumite competiții!

Sunday, 23 February 2025

În special, una dintre aplicațiile de mesagerie a devenit un teren fertil pentru autorii care caută să exploateze încrederea și naivitatea utilizatorilor. Sub pretextul simplu al &b...

În această dimineață: Incendiu izbucnit în podul unei case dintr-o localitate din Botoșani!

Sunday, 23 February 2025

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în podul casei, unde ardeau câteva grinzi din lemn și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la între...