Declaratia ULUITOARE a lui Traian Basescu: Pacea ne-a adus-o Iliescu...

Declaratia ULUITOARE a lui Traian Basescu: Pacea ne-a adus-o Iliescu...
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1TV, că şi în prezent mai sunt suportate costurile guvernării Adrian Năstase şi ale prezenţei de 10 ani a lui Ion Iliescu la Cotroceni, el precizând că fostul şef de stat "ne-a adus pacea" pe care o doresc, în prezent, şi unii candidaţi.

"Eu când aud de candidaţi care vor să aducă pacea... Pacea ne-a adus-o Iliescu şi nici acum nu am lichidat urmările Guvernării Năstase, sub patronajul lui Ion Iliescu. Ion Iliescu a închis ochii la toate ramificaţiile caracatiţei care s-a creat în timpul privatizărilor, şi acum suportăm costul prezenţei lui Iliescu timp de zece ani la Cotroceni şi a lui Adrian Năstase la Guvern, timp de patru ani", a spus Traian Băsescu, referindu-se la discursul rostit sâmbătă de premierul Ponta la Consiliului Naţional al PSD, în care social-democratul a declarat, printre altele, că "după atâţia ani de dezbinare, după atâţia ani de războaie, suntem în momentul în care este nevoie de pace, de construcţie".

De asemenea, Băsescu a spus că "îl încurcă" pe premierul Victor Ponta pentru că nu are cum să îl lase "să treacă cu legea prin care pur şi simplu ia României 400 de milioane de dolari, pe care trebuia să îi plătească Rompetrol".

"S-a înţeles cu Rompetrolul ca partea kazahă să plătească doar 200 de milioane, în loc de 580. Cum să îi promulg legea aia? Sigur că i-am trimis-o înapoi. Cum să îl las şi să tac când el îi dă lui Bunea Stancu, la Brăila, 2.800 de hectare de pământ de la Academia Agricolă, pe care Bunea Stancu le licitează acum? Cum să îl las şi să nu-i spun: «Măi prim-ministru, oi fi tu plagiator, dar nu poţi să treci contractul Roşia Montană prin Parlament, trebuie să ţi-l asumi", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Consiliului Naţional, că este convins şi le transmite tuturor social-democraţilor faptul că până la anul Traian Băsescu le va mai face, PSD, USL, cât de mult rău va putea.

"După atâţia ani de dezbinare, după atâţia ani de războaie, suntem în momentul în care este nevoie de pace, de construcţie", a spus Ponta, precizând că doreşte să dovedească în fiecare zi capacitatea de dialog, de toleranţă, în contextul în care PSD este cel mai mare partid din România.

"Trebuie să fim întotdeauna cei mai dornici de dialog, cei mai capabili de toleranţă şi de solidaritate, pentru că, altfel, vom rămâne cel mai mare şi cei care strâng pe toţi ceilalţi împotriva lor", a mai spus Ponta.

Ponta a susţinut că obiectivul său este de a vindeca o societate sfâşiată de războaie şi de a reconstrui ceea ce s-a distrus în această perioadă.

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
247

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
241

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...