Peste 20 de persoane reţinute în urma audierilor de la sediul DIICOT!

Peste 20 de persoane reţinute în urma audierilor de la sediul DIICOT!
În urma audierilor maraton din ultimele ore de la sediul DIICOT Botoşani, peste 20 de persoane care au fost aduse cu mandate de aducere pentru audieri au primit mandat de reţinere pentru 24 de ore. La sediul DIICOT a fost adus, marţi dimineaţă, pentru audieri şi primarul comunei Păltiniş, Costel Romanescu.

Romanescu a petrecut noaptea la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi după mai bine de 20 de ore a fost adus la audieri. 

În cele două dosare de contrabandă cu ţigări sunt cercetaţi şi doi poliţişti de frontieră, care de asemenea vor fi audiaţi.

Vă reamintim că Începând cu luna februarie 2013, procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Suceava, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani, cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, al Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Botosani, in cadrul a doua dosare penale, au actionat pentru destructurarea a doua grupari infractionale organizate ce actionau pe zona de nord a judetului Botosani, la granita cu Republica Molodva si Ucraina, savarsind in mod organizat si repetat infractiuni de contrabanda in detrimentul bugetului de stat.

In cursul cercetarilor s-a stabilit ca gruparile infractionale organizat claudia: In cursul cercetarilor s-a stabilit ca gruparile infractionale organizate au traficat in perioada februarie-noimebrie 2013 cantitatea de 597.351 pachete cu tigari de contrabanda‚ reusindu-se in perioada de monitorizare confiscarea cantitatii de aproximativ 100.000 de pchete de tigari de diferite marci.

Pentru anihilarea gruparilor infractionale organizate au fost efectuate la data de 11 noiembrie un numar de 78 de perchezitii In cele doua dosare sunt cercetate in calitate de invinuiti un numar de 75 de persoane din judetul Botosani si din judetele Suceava, Neamt, Timisoara

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
305

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
340

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
282

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...