De sarbatori, cele mai multe solicitari la Ambulanta au fost legate de consumul exagerat de alcool!

De sarbatori, cele mai multe solicitari la Ambulanta au fost legate de consumul exagerat de alcool!

 Nicusor Curteanu, seful Serviciului Judetean de Ambulanta Botosani  

Sarbatorile de iarna reprezinta, pentru personalul Seviciului Judetean de Ambulanta Botosani, perioada cea mai aglomerata din punct de vedere al solicitarilor, intrucat in acele zile populatia consuma mai mult alcool decat de obicei sau exagereaza cu alimentele traditionale, ajungand sa solicite Ambulanta pentru probleme digestive.

Numai in Ajunul Craciunului, Serviciul Judetean de Ambulanta Botosani a inregistrat 117 solicitari, din care 20 erau numai pentru oameni beti, cazuti pe strada, iar alte 10 solicitari pentru alte accidente, traumatisme etc.

In prima zi de Craciun au fost 115 solicitari, doua accidente rutiere, produse din cauza pietonilor beti, unul a decedat, iar celalalt a fost trimis in stare grava la Iasi. In a doua zi de Craciun au fost 135 de solicitari, dintre care una in cazul unei persoane care a decedat ulterior. In a treia zi de Craciun au fost 98 de solicitari, din care doua accidente rutiere si alte noua alte accidente, traumatisme.

"In prima zi de Craciun au fost inregistrate 115 solicitari, din care 50% au fost doar pentru persoanele sub influenta bauturilor alcoolice, au fost si persoane in come alcoolice, au fost solicitari si pentru probleme digestive, dar nu atat de multe cate au fost pentru cei care au baut prea mult. In Ajunul Craciunului au fost 20 de solicitari numai pentru oameni beti, cazuti pe strada. Perioada sarbatorilor de iarna a fost intr-adevar mult mai solicitanta pentru Serviciul de Ambulanta decat o perioada obisnuita a anului", a precizat Daniela Amarandei, medic din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Botosani.

In noaptea de Revelion au fost inregistrate 110 solicitari, printre care si un accident rutier la Dorohoi, in urma caruia a decedat o persoana. In prima zi a anului 2010 au fost 119 solicitari, din care 17 accidente sau traumatisme, iar pe 2 ianuarie au fost 139 solicitari, dintre care un accident rutier la Todireni, in urma caruia un copil in varsta de zece ani a decedat. In acea zi au mai fost noua alte accidente si un decedat.

"Comparativ cu anul trecut, numarul de solicitari a fost mult mai mare. Problemele pentru care pacientii s-au adresat SJA in aceasta perioada au fost in mod deosebit problemele legate de alcool, accidentele de circulatie, probleme legate de bolnavii cronici care consuma alcool si de cei care au exagerat cu munca si cu stilul de viata consumand alcool, multe solicitori au venit si din partea cardiacilor si a bolnavilor cronici cu suferinte respiratorii. Ar fi bine daca am avea o metoda de educatie a populatiei pentru sanatate, in asa fel incat populatia sa nu lase pe ultima suta de metri, cand nu mai poate de durere, cheama Ambulanta", a declarat medicul Nicusor Curteanu, seful Serviciului Judetean de Ambulanta Botosani.

Reprezentantii SJA au precizat faptul ca, daca bolnavii si-ar respecta regimul si stilul de viata, solicitarile ar putea fi rezolvate intr-un timp mai util. Pe perioada sarbatorilor de iarna s-a lucrat la capacitatea maxima, cu cate 6-7 echipaje pe tura.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
17

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
59

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
61

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...