De marţi, vremea se încălzeşte

De marţi, vremea se încălzeşte
Luni şi marţi, maximele se opresc înainte de a ajunge la 30 de grade, dar răcorirea vremii este de scurtă durată. Vremea intră într-un nou proces de încălzire, iar până spre sfârşitul săptămânii, temperatura va creşte de la o zi la alta. Vor predomina maximele peste 30 de grade, şi înainte de weekend este posibil să se înregistreze chiar şi 34-35 de grade.

Luni, frontul atmosferic care a adus precipitaţiile va părăsi ţara noastră, dar pe arii restrânse mai sunt posibile ploi de vară însoţite de descărcări electrice în nordul, centrul, în estul ţării, dar şi la munte. Izolat cantităţile de apă vor mai depăşi 10-15 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, iar temperaturile scad în toată ţara cu aproximativ 6-7 grade. La amiază maximele vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 28 de grade.

În Moldova cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse mai cad ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă trec de 40 l/mp în special la munte. Vântul va sufla moderat, ca dealtfel în toate regiunile ţării, odată cu pătrunderea masei de aer mai rece. Amiaza vine cu câteva grade în minus faţă de ieri: 22-24 de grade în partea de nord a regiunii şi 26 la Focşani şi Galaţi, în sud.

De marţi, vremea intră într-un nou proces de încălzire şi ploile pierd teren. Doar la munte mai sunt posibile unele înnorări şi izolat averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime câştigă 2-3 grade faţă de prima zi a săptămânii şi aşteptăm 22-25 de grade în nordul Moldovei, în depresiuni şi pe litoral şi peste 25 de grade în rest, până la 29 de grade în Lunca Dunării.

Miercuri vremea continuă să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime sunt unele de vară în toată ţara: vor fi cuprinse între 27 de grade la Suceava, Braşov şi Miercurea Ciuc şi peste 30 de grade în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română, până la 33 de grade în Timişoara. (Realitatea.net)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
24

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
71

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
22

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...