De azi, taţii sunt OBLIGAŢI să-şi ia concediu de paternitate

De azi, taţii sunt OBLIGAŢI să-şi ia concediu de paternitate
Joi intră în vigoare directiva europeană prin care atât mama, cât şi tatăl trebuie să aibă grijă, cel puţin o lună, de bebeluşul lor. Dintr-un total de 12 luni de concediu, un părinte va sta acasă 11 luni şi celălalt cel puţin o lună.

Directiva europeană se va aplica în cazul tuturor bebelușilor născuţi după 1 martie 2012. Practic, din concediul de un an pe care fiecare părinte are dreptul să-l ia pentru creșterea copilului, cel puțin o lună va reveni celuilalt.

Altfel spus, dacă viitoarea mămică optează pentru concediu de maternitate, pe parcursul acelui an și tatăl va fi obligat să stea cu micuțul cel puțin o lună, și invers.

Indemnizația o va primi doar cel care va sta acasă cu nou născutul și va reprezenta 75 % din media veniturilor nete, realizate în ultimul an. Potrivit legii aceasta nu poate fi mai mică de 600 de lei și nu poate depăși 3.400 de lei.

Directiva prevede că responsabilitatea îngrijirii copilului revine ambilor părinți, iar măsura este menită să-i încurajeze și pe tătici să-și asume responsabilități familiale, informeaza RTV.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
5

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
123

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
177

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...