Contrabandiști la un pas de a fi eliberați!

Contrabandiști la un pas de a fi eliberați!
Cele șapte persoane din Ștefănești și Românești, care făceau parten din rețeaua de contrabandiști, destructurată în decembrie 2011 de procurorii DIICOT, sunt la un pas de a fi eliberate.

Magistrații Tribunalului Botoșani au respins cererea formulată de procurorii DIICOT de prelungire a duratei arestării preventive. În schimb, inculpații au primit interdicția de a părăsi localitatea. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

“Respinge propunerea de prelungire a arestării preventive a inculpaţilor G.L.C., G.I., G.C.S, R.G.I., C.D.F., Ş.A.M. şi A.C., formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani. În baza art. 139 alin. 1 rap. la art. 145 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor cu măsura de a nu părăsi localitatea în care locuiesc – oraşul Ştefăneşti, jud. Botoşani, în cazul inculpaţilor G.L.C., G.C.S., G.I, R.G.i., C.D.F. şi Ş.A.M., respectiv comuna Româneşti, jud. Botoşani, în cazul inculpatului A.C.– fără încuviinţarea instanţei, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 6 martie 2012 până la data de 4 aprilie 2012, inclusiv, pentru inculpaţii G.L.C., G.C.S. şi G.I., respectiv începând cu data de 7 martie 2012 până la data de 5 aprilie 2012, inclusiv, pentru inculpaţii R.G.I., C.D.F., Ş.A.M.şi A.C. În baza art. 145 alin. 11 şi alin. 12 Cod procedură penală, pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, inculpaţii vor respecta obligaţiile impuse", se arată pe site-ul Tribunalului Botoșani.

Cei șapte tineri sunt acuzați de contrabandă cu țigări, constituirea unui grup infracțional organizat și aderarea la un grup infracțional organizat. Potrivit procurorilor prejudiciul creat este de 1,1 milioane de lei.

Gruparea era formata din peste 20 de persoane, cetățeni moldoveni și români, rolul cetațenilor moldoveni fiind de a introduce în țară prin sustragere de la control vamal, peste râul Prut, a unor însemnate cantități de țigări, iar cel al cetățenilor români de a prelua, transporta, depozita și valorifica aceste bunuri in piețele de pe raza judeșului Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
274

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
290

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1199

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...