Dacia 1300 din New York a ajuns în atenția Poliției

În timpul unei plimbări de duminica, românul a fost oprit în trafic de o autospecială a poliției din New York.

Dacia 1300 din New York a ajuns în atenția Poliției

   foto: Eduard Palaghita – Facebook

Celebra Dacia 1300 din New York a fost oprită de polițiștii de la NYPD. Proprietarul, Eduard Palaghita, a postat întâmplarea pe Facebook.

Postarea lui Eduard Palaghita a devenit virală pe Facebook. Acesta a spus: “Mergeam frumos la biserică, ascultam Guță la maxim și mă oprește Garcea ca să îmi strice distracția.”

Întâmplarea a făcut ca polițistul, originar din Italia, să fie interesat de autoturismul tânărului din România. În timp ce românul îi prezenta clasicul autoturism, polițistul și-a amintit că în copilărie vedea multe Dacii (Renault 12) pe străzile Italiei.

Românul a ajuns vedetă locală și este recunoscut în aglomeratul trafic din New York. Fiind atât de impresionat de succesul Daciei în America, Eduard a decis să-și completeze colecția cu încă trei exemplare.

Bărbatul deține în prezent două autoturisme Dacia și încă două Renault 12. Pe lângă acestea, Eduard mai are un Fiat 500 Abarth și un Chevrolet Camaro din 1989 complet restaurat.

Eduard Palaghita este foarte mândru de “bătrâna Dacie” și este de părere că o să-i fie alături încă mulți ani. Anul trecut a reușit performanța de a parcurge peste 4000 de kilometri pe Route 66.

Românul și-a condus Dacia 1300 până la Chicago și după către Los Angeles. Călătoria a durat 10 zile, iar clasicul automobil a rezistat cu brio. sursa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
190

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
375

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
518

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...