Daca te imbolnavesti in concediu, iti poti lua altul

Daca te imbolnavesti in concediu, iti poti lua altul
Angajatii care se imbolnavesc in concediul de odihna au dreptul sa compenseze zilele de boala prin zile libere, dupa ce se intorc la serviciu, a decis Curtea Europeana de Justitie, scrie adevarul.ro.

Organizatiile patronale au avertizat ca decizia anuntata joi va fi o povara in plus pentru companii, pe care nu si-o pot permite in aceste vremuri economice.

In urma audierilor intr-un proces intentat de sindicalistii spanioli unui supermarket, judecatorii de la Curtea Europeana de Justitie din Luxemburg au decis ca "momentul in care se naste incapacitatea de munca este irelevant". "In consecinta, un angajat are dreptul sa-si ia concediul anual care coincide cu o perioada de concediu medical la un moment ulterior, indiferent de momentul in care a aparut incapacitatea de munca".

Aceasta decizie se aplica tuturor angajatorilor, indiferent de marimea sectorului de afaceri.

Angajatii care se imbolnavesc inainte de inceperea concediului de odihna isi puteau deja reprograma concediul datorita unei decizii mai vechi a CEJ.

In cazul in care acest drept nu este respectat, angajatii isi pot da angajatorii in judecata.

Judecatorii au afirmat ca aceasta decizie trebuie pusa in aplicare imediat in intreaga Uniune Europeana.

Aceasta decizie se incadreaza in Directiva privind timpul de lucru si presupune costuri suplimentare pentru angajatori.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
518

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
55

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
62

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...