Cum vor parlamentarii sa reduca la jumatate facturile de energie

Parlamentarii promit facturi reduse la jumatate pentru energie, insa nu stiu cum sa faca acest lucru. 30 de deputati si senatori vor sa elimine din facturile la curent sau gaze pierderile din retea pe care le factureaza furnizorii, dar si o serie de taxe, care practic dubleaza tarifele.

Cei care au initiat proiectul de lege vor ca romanii sa plateasca numai cantitatea de energie inregistrata pe contoare, adica sa le interzica furnizorilor de energie electrica si termica sa mai factureze pierderile din retea sau asa-numitele plati in avans.

Deputatul PSD Cosmin Necula explica: "Mi se pare just ca noi sa platim doar energia activa pe care o consumam, nu sa platim tot felul de taxe, taxulete care sunt inserate in factura. Undeva la 20-30% din cuantumul facturii reprezinta energia activa, restul reprezinta tot felul de taxe".

In prezent, romanii platesc dublu pentru energia consumata din cauza pierderilor si a taxelor. La energia electrica, de exemplu, costul de productie pentru 1 megawatt este de 170 de lei. Se adauga in prima faza noua taxe, tarife si accize.

Odata ce curentul electric trece de la inalta tensiune la medie tensiune se platesc alte taxe, iar cel mai mare tarif este platit pentru aducerea tensiunii la 220 de volti. in acest circuit castiga si furnizorii, iar profitul lor se adauga la costurile totale. In final, noi platim mai mult de 400 de leipentru un megawatt, scrie Digi24.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Rețea de trafic de droguri, destructurată de o „armată” de oameni ai legii! (foto)

astăzi, 14:28

În urma activităților desfășurate, de către polițiștii Serviciului de Combaterea a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infrac...

”Cel mai slab jucător din istoria lui FC Botoșani” a cucerit titlul, dar a ajuns în liga a doua!

astăzi, 12:22

Martin Fraisl a evoluat în sezonul 2018/2019 la FC Botoșani, unde a bifat 16 apariții. Aventura din România l-a ”traumatizat” pe portar, care a declarat că președintele ech...

Pădurari amenințați cu moartea de un botoșănean, cazul a ajuns în atenția procurorilor!

astăzi, 11:14

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce...