Cum va fi bugetul municipiului Botoșani, în 2016, și ce investiții vor fi realizate!

Cum va fi bugetul municipiului Botoșani, în 2016, și ce investiții vor fi realizate!
Reprezentanții municipalității au început să creioneze bugetul local pe anul 2016. Primarul Ovidiu Portariuc a apreciat că bugetul municipiului Botoșani de anul viitor va permite finalizarea marilor proiecte care se află în curs de derulare, dar și demararea unor noi investiții, ce-i drept reduse numeric.

Potrivit edilului, dat fiind că taxele și impozitele locale vor fi menținute la același nivel ca în anul 2015, bugetul local se va cifra în jurul valorii de anul acesta, până în 200 de milioane de lei.

“Avem primele estimări primite de la direcții. Principalele obiective vor fi finalizarea marilor proiecte Cornișa și Teatrul Mihai Eminescu, reabilitarea termică a blocurilor, proiectele europene au prioritate, urmând ca în măsura în care mai există fonduri disponibile să continuăm ceea ce ne-am propus și anume rezlizarea minicampusului sportiv din Parcul Mihai Eminescu, pentru care este aproape gata proiectul, unde va fi un teren de fotbal, unul de tenis de câmp și un teren multifuncțional, se va investi în stațiile de tramvai, proiectarea a fost terminată și în primăvară ar trebui să înceapă amenajarea, finalizarea reabilitării Parcului Mihai Eminescu. Atâta vreme cât ne-am propus să nu creștem taxele și impozitele nu ne putem permite mai multe investiții", a spus primarul.

Portariuc a subliniat faptul că anul 2016 este anul cu vârful datoriei externe, municipalitatea având de rambursat către bănci, din toate împrumuturile acumulate, în jur de 180 de miliarde de lei vechi.

“Secțiunea de dezvoltare depinde strict de fondurile europene, dacă ne uităm în istoricul din ultimii zece ani", a afirmat Portariuc. 

 

Spune-ne opinia ta