Cum te păzești de infectarea cu coronavirus în mijloacele de transport în comun

Cum te păzești de infectarea cu coronavirus în mijloacele de transport în comun

În multe țări, călătoriile au fost restricționate pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, cu excepția celor esențiale. Dar pe măsură ce se iese din carantină iar restricțiile sunt ridicate, tot mai multe persoane revin la muncă.

Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură. În mijloacele de transport în comun este recomandată păstrarea distanței de cel puțin 2 metri între pasageri, în special când aceștia tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată și purtarea măștii de protecție. Așadar, o mare parte din riscul de infecție în trenuri, tramvaie și autobuze depinde de cât de aglomerate sunt acestea, scrie Tabu.ro. De asemenea, este important ca mijloacele de transport în comun să fie bine aerisite și igienizate cât mai des.

Este recomandat să se folosească toate formele de transport înainte de a utiliza transportul public – trotinetă sau bicicletă, sau chiar mașina proprie. Dacă nu dețin niciuna dintre acestea, călătorilor li se recomandă să:

- Nu călătorească la orele de vârf

- Nu își facă un traseu mai puțin aglomerat și să nu se abată de la el

- Aștepte ca alți pasageri să coboare înainte de îmbarcare

- păstreze distanța de 2 metru acolo unde este posibil

- se spele pe mâini cel puțin 20 de secunde după terminarea călătoriei

Pot exista situații în care oamenii nu pot menține distanța recomandată de 2 metri, cum ar fi la orele de vârf sau la folosirea transportului public în comun. În aceste cazuri, sfatul este să evitați contactul fizic și să nu stați față în față. Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice, deci și în mijloacele de transport în comun. Acoperirea feței poate ajuta la reducerea riscului de transmitere în anumite circumstanțe.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
776

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
300

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...