Cum te păzești de infectarea cu coronavirus în mijloacele de transport în comun

Cum te păzești de infectarea cu coronavirus în mijloacele de transport în comun

În multe țări, călătoriile au fost restricționate pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, cu excepția celor esențiale. Dar pe măsură ce se iese din carantină iar restricțiile sunt ridicate, tot mai multe persoane revin la muncă.

Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură. În mijloacele de transport în comun este recomandată păstrarea distanței de cel puțin 2 metri între pasageri, în special când aceștia tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată și purtarea măștii de protecție. Așadar, o mare parte din riscul de infecție în trenuri, tramvaie și autobuze depinde de cât de aglomerate sunt acestea, scrie Tabu.ro. De asemenea, este important ca mijloacele de transport în comun să fie bine aerisite și igienizate cât mai des.

Este recomandat să se folosească toate formele de transport înainte de a utiliza transportul public – trotinetă sau bicicletă, sau chiar mașina proprie. Dacă nu dețin niciuna dintre acestea, călătorilor li se recomandă să:

- Nu călătorească la orele de vârf

- Nu își facă un traseu mai puțin aglomerat și să nu se abată de la el

- Aștepte ca alți pasageri să coboare înainte de îmbarcare

- păstreze distanța de 2 metru acolo unde este posibil

- se spele pe mâini cel puțin 20 de secunde după terminarea călătoriei

Pot exista situații în care oamenii nu pot menține distanța recomandată de 2 metri, cum ar fi la orele de vârf sau la folosirea transportului public în comun. În aceste cazuri, sfatul este să evitați contactul fizic și să nu stați față în față. Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice, deci și în mijloacele de transport în comun. Acoperirea feței poate ajuta la reducerea riscului de transmitere în anumite circumstanțe.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
27

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
70

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
83

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...