La alergat, specialiştii recomandă purtarea măştilor din fibre naturale

La alergat, specialiştii recomandă purtarea măştilor din fibre naturale

Odată cu relaxarea „permisă” de starea de alertă, românii vor putea să iasă din case şi să meargă unde vor sau să facă sport în aer liber, oriunde doresc, dar în localitate, fără a mai fi necesară completarea declaraţiei de proprie răspundere.

Pentru a reduce la minimum riscul de infecţie, este însă recomandat să se păstreze distanţa fizică de minimum 1,5 metri şi să se poarte masca de protecţie în spaţiile publice închise.

Dar cum rămâne cu purtarea măştii în timpul joggingului? Este indicată?

„Cel mai probabil da, este bine să purtaţi mască atunci când alergaţi în aer liber”, susţine dr. Christina Sensabaugh, de la Centrelor pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, „mai ales dacă zona este aglomerată”.

Însă asta nu înseamnă neapărat că trebuie să porţi o mască de protecţie chirurgicală.

Potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, pentru alergare poate fi suficientă masca din bumbac, care previne într-o anumită măsură, mai mică, ce-i drept, contractarea virusului SARS-CoV-2, dar care este mai puţin iritantă pentru piele, mai ales dacă transpiri abundent.

„Frecarea repetată a măştii chirurgicale de piele poate duce la apariţia iritaţiilor sau chiar a rănilor deschise. De asemenea, în sezonul cald, când temperaturile sunt ridicate, există riscul agravării rozaceei sau a leziunilor acneice”, atenţionează medicul dermatolog Allison Arthur.

Din acest motiv, specialiştii recomandă purtarea în aer liber a măştilor din fibre naturale, aşa cum este bumbacul, care lasă pielea să respire şi este puţin probabil să cauzeze iritaţii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
759

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...