Cum s-a dat verdictul în cazul "plagiatul Ponta"

Cum s-a dat verdictul în cazul "plagiatul Ponta"
Unul dintre clujenii care au făcut parte din Consiliul Naţional de Etică este profesorul urniversitar Nicolae Burnete, din cadrul Universităţii Tehnice. El a povestit că, din momentul în care s-a pronunţat verdictul cu privire la "plagiatul Ponta", a avut parte numai de neplăceri, de judecăţi şi de acuze nefondate.

Burnete se declară dezamăgit de preocupările lipsite de sens pe care tot mai mulţi români le au. Plăcerea românilor de a se hăitui unii pe alţii e greu de suportat de către orice om sănătos la cap, e de părere Burnete.

Profesorul din cadrul Universităţii Tehnice, a vorbit la REALITATEA FM Cluj despre modul în care s-au petrecut lucrurile la nivelul Consiliului Naţional de Etică, când a fost analizată teza de doctorat a premierului Victor Ponta. Burnete susţine că i s-au adus acuze total nefondate şi că, atunci când a aflat că face parte din consiliu, nu se aştepta ca lucrurile să degenereze în acest mod.

"Mai întâi pot să vă spun că pe mine nu m-a consultat absolut nimeni să mă întrebe dacă vreau sau nu să fac parte din Consiliul Naţional de Etică. Ulterior am vorbit şi cu alţi colegi de acolo şi mi s-a spus că unii au fost consultaţi, alţii, asemeni mie, nu. În data de 10 iunie, exact când erau alegerile locale, un prieten din Alba m-a sunat să mă felicite şi să-mi spună că a văzut la televizor că fac parte din acest Consiliu de Etică. Nu ştiam ce să cred, pentru că, aşa cum am spus, pe mine nu m-a întrebat nimeni. M-am prezentat când am fost solicitat fără să ştiu că voi avea parte numai de neplăceri", a spus, cu amărăciune, Burnete.

Pentru că din acest consiliu făceau parte numai ingineri, s-a luat decizia ca în privinţa tezei lui Victor Ponta să fie consultaţi şi nişte specialişti în materie de drept, conducători de doctorate.

"Am spus că nu ar fi indicat să apelăm la Universitatea Bucureşti, având în vedere că teza de doctorat a domnului Ponta acolo a fost susţinută. Aşa încât au venit trei specialişti de la alte universităţi. Aceştia s-au autointitulat Comisia Tehnică. Toţi trei au studiat teza şi şi-au argumentat răspunsul şi pe baza legilor care erau în vigoare, la momentul elaborării tezei. Răspunsul pe care l-am primit de la ei l-am dat şi noi, aşa încât, să se înţeleagă: noi, Consiliul Naţional de Etică, nu am dat un răspuns al nostru. Am dat de fapt acelaşi răspuns pe care l-a emis această Comisie Tehnică, şi anume că teza nu este un plagiat", a spus Burnete.

După care a venit şi răspunsul Comisiei din cadrul Universităţii Bucureşti, care contrazicea verdictul Consiliului Naţional de Etică.

Burnete însă s-a ferit să ofere justificări pentru acţiunea Universităţii, însă a precizat că i se pare absolut anormal ce întâmplă în prezent în societatea românească şi că a ajuns să regrete că face parte din acest Consiliu de Etică: "Nu înţeleg cum am ajuns să fim atât de inumani, să căutăm cu disperare să ne facem atât de mult rău unii altora. Pentru ce toate aceste lucruri?".

Sursa: ziuadecj

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
34

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
36

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
260

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...