Cum ne aparam de atacul cainilor maidanezi. Vezi sfaturile unui dresor!

Cum ne aparam de atacul cainilor maidanezi. Vezi sfaturile unui dresor!
Ca sa evitam o "intalnire" neplacuta cu cainii, trebuie sa tinem cont de cateva ponturi extrem de utile. Instructorul international de dresaj canin, Cristian Vatau, a povestit, pentru rtv.net, ce trebuie sa facem si, mai ales, ce nu trebuie sa facem in cazul in care suntem atacati de maidanezi.

Indiferent daca suntem atacati de un caine sau de o haita, nu trebuie sa ramanem pe loc, ci sa avansam. De asemenea, este indicat sa nu stabilim un contact vizual cu animalul, pentru ca privitul il poate atrage.

In cazul in care cainele nu renunta si vrea sa arate cine este seful, urmatorul pas pe care trebuie sa-l facem este sa-l intimidam. Vom reusi acest lucru daca vom striga la el sau vom lua ceva de jos si ne vom preface ca aruncam in el. Metoda cu aruncatul ne poate ajuta in mod real sa scapam de furia cainelui. Cristian Vatau spune ca aceasta tehnica functioneaza in 95% din cazuri. 

Exista oameni care au mereu la ei bobite pentru animale, pe care le arunca cainilor atunci cand acestia ataca. Sa nu va asteptati ca aceasta metoda sa functioneze de fiecare data, pentru ca animalele sunt imprevizibile si reactioneaza diferit. Cristian Vatau spune ca unii maidanezi se pot simti amenintati si pot ataca, iar altii se pot linisti atunci cand vad mancarea.

Expresia "fuga e rusionasa, dar e sanatoasa" nu se aplica in situatia in care sunteti atacati de caini! Asadar, nu incercati sa o rupeti la fuga, pentru ca animalul va iesi intotdeauna invingator. Chiar daca sunteti atacati de un singur caine, nu fugiti, pentru ca nu stiti niciodata cand pot aparea si altii si o sa va treziti urmariti de o haita intreaga.

Un alt sfat, la fel de important se refera la stapanirea de sine. In cazul in care un caine simte ca ne este frica, atunci va ataca. Dresorul a explicat ca atunci cand ne este frica, organismul emana adrenalina, cainele va simti imediat acest lucru si va sari sa muste.

Cristian Vatau ne recomanda sa avem mereu o punga la noi, pe care sa o agitam in cazul in care suntem atacati. Daca se intampla se avem o umbrela la noi, este bine sa o deschidem, iar cainele o va lua imediat la fuga.

De asemenea, spray-urile paralizante sau cele speciale impotriva cainilor sunt eficiente. Se mai pot folosi aparate speciale care emit ultrasunete care deranjeaza animalul si il determina sa plece.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de elevi botoșăneni au participat la Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!” (foto, video)

astăzi, 19:29
46

Vineri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!&...

Un polițist din Botoșani, abia ieșit la pensie, a murit la doar 46 de ani! (foto)

astăzi, 19:06
2281

Doliu și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, după ce un coleg abia ieșit la pensie a trecut la cele veșnice.Agent șef principal de poliție Adrian Sobîrneț a mu...

Vrei să devii jandarm? Mai ai doar patru zile la dispoziție pentru a păși spre o carieră în Jandarmeria Română!

astăzi, 18:40
127

Jandarmii din imagini au făcut acest „pas" cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și...