Criza si inundatiile tin pe loc manifestarile culturale!

Criza si inundatiile tin pe loc manifestarile culturale!

 DIRECTIA DE CULTURA BOTOSANI  

Lipsa resurselor financiare, dar si inundatiile care au afectat judetul la sfarsitul lunii iunie, au condus la amanarea unor activitati culturale pe care Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Botosani le avea programate in lunile de vara.
Conform informatiilor furnizate de directorul DJCCPCN, Danut Hutu, doua activitati importante au fost decalate pentru luna septembrie, printre care editarea unei lucrari despre patrimoniul botosanean, precum si un festival la Varfu Campului.

"Avem in pregatire mai multe lucruri pe care vrem, chiar in pofida crizei, sa le facem. E vorba de a edita, in conditii de austeritate, o lucrare care sa fie o sinteza in ceea ce priveste patrimoniul botosanean, monumente istorice, bunuri culturale din muzee, date despre personalitati, despre toate localitatile judetului. Va fi finantata din resurse extrabugetare ale institutiei, deci nu din banii de la buget, pentru ca nu exista. Noi estimam sa terminam lucrarea asta in luna septembrie si sa o lansam pe 19 septembrie, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului. Este o actiune a Ministerului Culturii, de promovare a monumentelor si a actiunilor culturale. A durat pana am strans datele, pentru ca lucram in colaborare si cu autoritatile locale, si au fost probleme cu inundatiile in judet", a precizat Danut Hutu.

O alta activitate decalata pentru luna septembrie este festivalul de la Varfu Campului, manifestare care urmeaza sa fie la a X-a editie si care trebuia sa se desfasoare pe 18 iulie.

"Festivalul care trebuia sa se desfasoare la Varfu Campului pe data de 18 iulie a fost decalat. Se va desfasura insa in septembrie, tocmai din cauza problemelor care exista, si financiare, si sa spunem de stare de spirit", a conchis directorul Directiei de Cultura.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
18

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
451

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
275

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...