Concedii de criza pentru cadrele didactice botosanene

Concedii de criza pentru cadrele didactice botosanene
In ciuda crizei financiare care persista in intreaga tara, dar si a scaderilor salariale cu 25%, peste 800 de membri ai sindicatelor botosanene din invatamant vor petrece aceasta vara in concedii de odihna sau de tratament.

Liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani, Maria Tiprigan, spune ca in acest an s-au primit 860 de solicitari pentru bilete de odihna sau tratament, un sfert fata de anii precedenti, cauza fiind reducerile salariale cu 25%.

"S-au luat foarte multe bilete de catre membrii de sindicat pe ofertele trimise de Federatia Educatiei Nationale si pe ofertele pe care noi le-am obtinut ca urmare a negocierii directe cu statiunile solicitate de catre colegii nostri. Au fost cam 860 de solicitari. Avem oferte foarte convenabile, in sensul ca se plateste numai cazarea si cele trei mese, deci meniu complet, iar tratamentul este gratuit. Copiii celor care merg in statiuni beneficiaza de un bonus, in sensul ca pentru cazare se plateste 80% din valoare, iar cei pana in 7 ani stau in camera fara sa plateasca", a precizat Maria Tiprigan, liderul SIP.

Tiprigan precizeaza ca o parte a celor care au solicitat bilete de odihna au plecat deja in concediu, urmand ca in luna august sa mai plece o parte din persoanele care au participat la examenul de titularizare si care asteapta repartizarea pe posturi.

"Daca nu mai sunt subventii, iata ca totusi sunt colegi care vor sa mearga la tratament, la odihna, e dreptul lor. Presiunea psihica este foarte mare si fata de anul trecut, cand am avut 2000 de solicitari, cam jumatate din membri, acum avem cam un sfert. Oamenii s-ar fi dus in numar mai mare daca nu ii astepta acea surpriza de ajustare a salariilor cu 25%", a conchis Tiprigan.

Membrii SIP se vor putea relaxa atat in statiuni de tratament, cum sunt Baile Felix, cu oferte cuprinse intre 420 si 500 lei, in functie de confort, Sovata, Herculane, Tg. Ocna, cele mai multe cereri inregistrandu-se pentru litoralul romanesc, unde, in functie de statiune, pentru un sejur de 7 nopti la un hotel cu 3 stele vor plati 500 lei sau 65-72 lei pe zi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
255

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
314

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
708

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...