Credit de la biserica!

Credit de la biserica!
Romanii din regiunea Moldovei pot lua credit direct de la biserica. Mai exact, Mitropolia Moldovei si Bucovinei si-a deschis Casa de Ajutor Reciproc si acorda imprumuturi enoriasilor. Creditele pot fi luate pe 12 sau 24 de luni cu o dobanda de 6% pe an.

Sediul Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor si Mirenilor Iasi a fost sfintit saptamana aceasta de Inalt Preasfintitul Teofan, inconjurat de un sobor de preoti. Scopul infiintarii CAR la biserica este acela de a veni in ajutorul preotilor si mirenilor. Orice cleric sau mirean de credinta ortodoxa se poate inscrie dupa ce plateste o taxa de 35 de lei. Lunar, cotizatia este de 30 de lei, plus 2 lei (fond special in caz de boala sau la nasterea unui copil).

Imprumuturile se vor acorda dupa constituirea unui fond de minimum un salariu si pot ajunge la de trei ori fondul. In cazuri exceptionale, Consiliul Director al Casei va analiza fiecare cerere in parte si va hotari marimea sumei acordate.

Membrii pot beneficia de ajutoarele de inmormantare, care vor fi hotarate de catre Consiliul Director, dupa un an de la inscriere.

Dobanda la imprumut este de 6% pe an, fiecare membru care va beneficia de un imprumut va achita lunar dobanda. Beneficiarii imprumutului vor primi un scadentar pentru a vedea cat au de platit in fiecare luna si ce inseamna dobanda, rata etc.

"Mitropolitul Moldovei si Bucovinei are carnetul cu numarul 1 al Casei, este primul inscris", a spus pr. Grigore Timoftescu, presedintele CAR, care a vorbit despre scopul infiintarii unei astfel de institutii.

"Sunt familii care au venituri reduse si de aceea dorim sa venim in ajutorul si sprijinul lor. Conditiile de creditare sunt avantajoase. Totul va fi transparent in sensul ca fiecare membru va sti oricand situatia depunerilor, situatia imprumutului", a precizat pr. Grigore Timoftescu, conform ziare.com.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
35

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
185

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
99

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...