URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 5-11 martie 2011

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 5-11 martie 2011
Berbec

Pentru cei care s-au născut în zodia Berbecului săptămâna viitoare le aduce un susţinător de nădejde. Este vorba de Mercur, care începând cu data de 10 martie este prezent în casa berbecilor. Le dă vioiciune mentală, capacitate de a se exprima repede, uneori puţin supravegheat. Dacă sunt foarte eficienţi, foarte locvace şi foarte convingători atunci berbecii ar trebui să reţină că, în egală măsură, sunt pândiţi de superficialitate, de neatenţie sau de ambalări nejustificate în chestiuni secundare şi colaterale.

Lucrurile încep să se ţeasă în avantajul Berbecilor. Îl au deja pe Jupiter, intră şi Mercur, şi începând cu noaptea de 12 martie îl vor avea de partea lor şi pe Uranus. Să nu ne bucurăm însă înainte, să conturăm doar un peisaj care este în plină schimbare, este mobil şi este în avantajul lor. Să se bucure deocamdată de prezenţa planetei Uranus în Peşti, în Casa a XII-a, care lor, sper, le-a dat destul de multă bogăţie sufletească şi capacitate de progres în aceşti ultimi şapte ani. De asemenea, ar trebui să se înarmeze cu tărie de caracter, cu răbdare şi cu o anume disponibilitate către schimbările ce vor veni cu prisosinţă şi, mai ales, cu rapiditate.

Vor avea senzaţia că absolut fiecare persoană şi fiecare eveniment intră în contradicţie cu principiile lor, cu priorităţile lor de viaţă sau reprezintă o ameninţare la sănătatea şi stabilitatea lor şi a familiei. Această perioadă cuprinsă între 7 şi 9 martie este bine să fie trăită cu multă înţelepciune, cu rezervă, cu prudenţă pentru a nu se amplifica în mod gratuit o serie de conflicte care sunt latente sau sunt deja răscolite de prezenţa lui Saturn în Balanţă în Casa a VII-a, casă importantă pentru Berbeci, pentru că este Casa parteneriatului.

În săptămânile următoare opoziţia Jupiter-Saturn, una dintre cele mai spectaculoase din astrologie, care operează odată la 20 de ani, dar nu pe aceleaşi semne zodiacale, vine acum să aducă primul accent, prima povară şi să aplice şi prima sancţiune. Sunt lucruri amestecate, după cum bine vedeţi. Unele ţin de o anume conduită firească pe următoarele şapte zile, celelalte comentarii ale mele privesc o anume precauţie care trebuie să se instaureze de pe acum ca să fie pregătiţi să nu fie luaţi prin surprinderere de tot ceea ce se va întâmpla în săptămânile următoare.

Ţinând cont că pe 5 şi 6 martie sunt numeroase planete pe Casa a XII-a, o casă a sublimării, o casă a alchimiei sufleteşti, o casă a metamorfozelor astrologice, o casă a trăilor insuficient metabolizate la nivelul conştiinţei de sine, se poate anticipa că această săptămână stă totuşi sub semnul sufletului mai ales, sub semnul emotivităţii, sub semnul instabilităţii afective, al disocierilor de tot ceea ce este raţiune sau inserare corectă în cotidian şi în prezent.

O anume tendinţă evazionistă, un extremism îşi va pune amprenta pe comportamentul Berbecilor, care, într-o imensă criză de subiectivism, vor reuşi să se împace cu duşmanii şi să se certe cu cei mai buni prieteni, vor reuşi să facă cele mai năucitoare piruete la nivelul relaţiilor prieteneşti, făcând tot felul de cadouri şi gesturi menite să surpe animozitatea şi să construiască punţi, poduri şi legături trainice. Până aici nimic rău, totul frumos, doar că există un strop de cabotinism, există prea mult teatralism în aceste gesturi, totul este demonstrativ, e menit să surclaseze pe respectivul care trebuie să se lase copleşit.

În funcţie de vârstă şi situaţie personală, unii Berbeci pot să cunoască nişte accentuări speciale ale unor stări psiho-fizice. Este vorba de tulburări ale sistemului neuro-vegetativ, tulburări metabolice pe fond de stres, de oboseală, de traumatisme sufleteşti. Este un moment în care unii dintre cei născuţi în zodia Berbecului se pot prăpădi cu firea, pot să dilate motivele supărării, pot exacerba sau le pot da conotaţii dintre cele mai fistichii doar ca să justifice lipsa lor de tărie de caracter.


Taur

Pentru cei născuţi în zodia Taurului, zilele de 9 şi 10 martie pot să fie plăcute, pot să fie sursă de satisfacţie, de fericire, de destindere, de împăcare sufletească, de delectare vizuală sau de bucurie a tutuor simţurilor. Pot să se bucure şi papilele gustative, pot să se bucure şi ochii de o privelişte minunată sau de un spectacol deosebit.

Tot ceea ce ţine de simţuri este bine aspectat, pentru că Luna le traversează semnul natal şi accentuează, pe de o parte, o predispoziţie către lux, plăcere, bunăstare, chef, alteori spre cheltuieli sau preocupări legate de cosmetică ori de înfrumuseţare trupească şi sufletească. Estetismul este la cote maxime, femeile sunt cochete, iar unele dintre ele, într-o relaţie logică din punctul de vedere al astrologiei, pot să arate bine, să fie spectaculoase, fermecătoare, încântătoare, să se poarte frumos, să fie atrăgătoare sau să creeze în jurul lor un halou de farmec care să îi fascineze pe cei din jur.

Vorbe, bârfe, planuri secrete, lucruri care se urzesc departe de aceste persoane, intrigi care se construiesc în absenţa ori în prezenţa acestuia, dar într-un mod disimulat, astfel încât nativul din zodia Taurului nu-şi dă seama nici cine-i sunt duşmanii, nici ce i se pregăteşte şi, mai ales, de unde îi vine una sau de unde îi vor veni mai multe lovituri în săptămânile următoare. Este imposibil, deocamdată, să rupă acest văl de incertitudine sau de camuflare în care se protejează cei care încearcă să lovească într-un Taur. Până când aceste intenţii se vor materializa există şi circumstanţe favorabile pentru aceste persoane, să se simtă bine, să fie lăudaţi, măguliţi, apreciaţi, admiraţi.

Nu o dată un mic succes profesional poate să le aducă o binecuvântată linişte şi o binemeritată seară petrecută alături de oameni simpatici, agreabili sau foarte, foarte sinceri şi solidari cu cauza lor, ceea ce mai alină suferinţa, neliniştea sau chiar bănuiala la care au intrat, nu neapărat pentru că ar fi existat o informaţie astrologică adineauri rostită, ci pentru că, aşa pe bază de fler, au simţit şi ei că în jurul lor există destul de multă antipatie, invidie sau gelozie.

Începând cu 10 martie se vor instala dureri de cap, mai discrete sau mai complicate, luând aspectul unei crize migrenoase sau al unui puseu de durere ce nu trece cu niciun fel de medicament. Este, evident, că nu e vorba de ceva organic, ci mai mult de suprasolicitare, enervare, surmenaj, stres sau tensiuni nervoase ce provin de la locul de muncă ori de la modul de viaţă pe care îl duc de la un timp încoace. Având în vedere că în următoarele săptămâni Jupiter se va întâlni într-o confruntare dură, prima din acest an, va mai fi şi o a doua, mai târziu, în a doua parte a anului, cu Saturn, sfatul astrologului ar fi să prevină acest moment astral neplăcut printr-o altă conduită. Nu neapărat prin apelul la medicamente şi nici măcar apelul la dietă - de data aceasta dieta începe să conteze mai puţin -, ci este vorba de o altă abordare a elementelor care le complică viaţa.

Pe de o parte, adaptarea la stres i-a obligat să facă un efort deosebit cu consum de energie şi cu pagubă la nivelul rezervei de minerale din organism. Acum ar trebui să încerce să se împrietenească cu o serie de situaţii, care altfel nu pot fi rezolvate. Chiar dacă există animozităţi şi duşmănii, chiar dacă există nereguli şi provocări, ar trebui să le privească ca pe nişte fleacuri, să le minimalizeze în mod voit, să facă un exerciţiu de voinţă, fie să le reducă pe acelea la minimul necesar de percepţie în economia unei zile sau la minimul de provocare în economia evenimentelor cotidiene şi, pe de altă parte, să încerce să se ridice cât mai mult deasupra acestor situaţii, un exerciţiu de pe urma căruia fizicul şi psihicul să iasă învingătoare sau cât mai puţin lezate.


Gemeni

Pentru cei născuţi în zodia Gemenilor, Luna este un partener serios. În ziua de 11 le aduce versatilitate, abilitate, inteligenţă speculativă, capacitate de a se descurca repede, pe moment, din tot felul de încurcături, complicaţii sau evenimente cu grad destul de mare de risc. Este o zi bună în plan personal, pentru că se simt bine, sunt voioşi, sunt dornici să evadeze din plictisul cotidian şi, uneori, chiar reuşesc să facă asta. Totuşi, sunt prea multe provocări.

E mult prea mare încărcătura pe Casa a X-a, legată de ascensiunea persoanei în funcţie de vârstă, de stabilire într-o funcţie, un rang, o imagine, o demnitate sau întreaga postură. Aici lucrurile sunt amestecate şi se pot întrezări tot felul de combinaţii ca la jocul de cărţi, fiecare cu ce îi este scris în soartă. Uneori cu surprize plăcute, alteori cu evenimente solicitante, uneori cu confuzie şi ambalare gratuită, alteori cu avertismente sau cu lezări care pot să ţină de nume, de imagine ori de vocaţie şi carieră, de abilitate şi talent.

Ceva-ceva îi va nemulţumi şi îi va irita, altceva, peste nişte ore sau minute, îi va desfăta ori îi va încânta. Un joc între dulce-amărui, între cald-rece, între plăcut-neplăcut, între insignifiant şi important îi va duce uneori la […] Cele mai vulnerabile sunt femeile. Sunt situaţii complicate, sunt situaţii controversate, sunt situaţii nu neapărat compromiţătoare, dar cu un grad mare de risc. Pot să fie comentate, bârfite, criticate sau provocate la dialog tocmai în ideea de a se amplifica un halou de negativitate în jurul lor.

Bărbaţii sunt infinit mai protejaţi pentru că au mai multă stabilitate şi pentru că beneficiază de alt tip de susţinere de la alte planete. Dar ambele sexe şi indiferent de vârstă sunt într-o permanentă formă mentală bună, ceea ce îi ajută de multe ori să iasă din încurcătură, aşa cum spuneam şi la început. Le permite să răstoarne imediat situaţia neplăcută care se crează în jurul lor. Reuşesc să recupereze paşii pierduţi, reuşesc să facă impresie bună, reuşesc să contracareze prin tot felul de gesturi şi iniţiative foarte inspirate şi foarte bine construite şi conduse până la scopul final. Săptămâna este mai puţin bogată în evenimente personale.

Săptămâna este interesantă pe 11 şi apoi pe 12 martie printr-un trigon regal între planetele Saturn, Venus şi Lună în Balanţă, Vărsător şi Gemeni. Această combinaţie le dă, mai ales celor care desfăşoară o activitate artistică sau o preocupare cu o anume vocaţie publică, o dimensiune specială, notorietate sau o anume pregnanţă şi valoare a interpretării, a muncii, a eficienţei sau a unei întregi activităţi dedicată unei cauze. Pot să vorbească, să scrie, să se explice, să dea interviuri, să fie convingători, să aibă intervenţii oportune acolo unde este vorba de un public sau, măcar, de o asistenţă, cum ar fi în cadrul unei şedinţe. Mai stresantă începe să devină Casa a XI-a, unde începând cu 10 martie încep să se pună pe tapet nişte chestiuni iritante.

Poate că este şi pe fondul provocărilor de care vorbeam, ca o consecinţă directă, dar poate să vină şi dintr-o altă sferă de influenţă şi de relaţii sociale. Se pot anticipa schimburi de cuvinte, replici dure, remarci usturătoare, acuzaţii şi, implicit, explicaţii tăioase, ceartă însă bună regulă. Acum depinde şi de persoana cu care se intră în dialog, pentru că de aici caii pot să scape şi lucrurile să capete o turnură urâtă, să se alunece în vulgaritate, în acuzaţii nefondate, în exagerare sau în suprasolicitarea motivului care a declanşat conflictul, stricarea unei relaţii de prietenie ori de o anume apropiere care se crează între aceşti nativi. Ei pot fie să ia o atitudine tranşantă faţă de cineva care lor nu le convine sau le face o figură urâtă.

Să nu uităm că Mercur, guvernatorul lor, este chiar în Berbec, în Casa prietenilor, şi el este cel care îi îndeamnă să nu înghită, să nu permită, să nu îndure, să pună la punct şi să facă toate acele gesturi menite să restabilească un echilibru de demnitate, de respect sau de autoritate. Dacă este vorba însă de o combinaţie care se va acutiza şi amplifica de acum în 10-14 zile, atunci este vorba şi de o intervenţie care pleacă de la o chestiune de drept, de normă, de morală, de principiu superior, de conştiinţă sau de cauză nobilă. Şi atunci, cel născut în zodia Gemenilor, se va implica trup şi suflet pentru a rezolva această problemă.

Lucrurile se complică pe axa sentimentelor şi a prieteniei, a tuturor relaţiilor interumane, unde jocul între dragoste, între iubirea dintre sexe, dragostea dintre prieteni sau o anume fidelitate şi admiraţie între cei apropiaţi începe să fie foarte pusă la încercare. Este exact ca într-un laborator unde se ia o bară de oţel şi începe să fie supusă la tot felul de teste de rezistenţă, prin lovire, tracţiune, temperatură, presiune şi aşa mai departe.

Toată lumea aşteaptă în laborator să vadă cum, când şi după cât timp începe bara să se fisureze, să se rupă şi să se degradeze în final. Un astfel de test încep să suporte relaţiile interumane atunci când este vorba de un Geamăn. Se îndură mult, se înghite mult şi la un moment dat această relaţie solidă, ca o bară de oţel, poate să cedeze. Luna martie, în a doua ei parte, ca şi întreaga lună aprilie, este de natură să zguduie foarte puternic, dar să şi elimine prieteni necuvincioşi, relaţii inutile sau pervicioase şi tot felul de situaţii complicate.

Gemenii cu foarte mulă nonşalanţă, cu o anume detaşare, vecină cu indiferenţa, mimând o anume platoşe egoistă, ca şi când ar fi insensibila suferinţa altora, pot să treacă prin aceste încercări destul de bine, dar asta nu înseamnă că ele nu se vor consolida în conştiinţa şi în inima lor ca nişte etape negative, ca nişte momente penibile sau ca nişte mari adversităţi ale sorţii. Unii dintre cei născuţi în Gemeni ar trebui să înceapă să se aştepte la tot felul de pierderi şi distanţări, de o serie de persoane cu funcţii, cu rang, cu demnitate, ori să fie ei la rândul lor părăsiţi şi îndepărtaţi de nişte persoane în care şi-au pus nădejdea, pe care se bazau.

Rupturile între prieteni încep să devină o mare şi importantă chestiune personală, ea se pune pe tapet odată cu ziua de 10 martie şi se amplifică cu fiecare moment, cu fiecare context astral în săptămâna care vine şi în cele următoare.


Rac

Pentru cei născuţi în zodia Raculului, numeroasele planete din semnul Peştilor, localizate în Casa a IX-a reprezintă motive suficiente de satisfacţie şi încredere pentru cei care doresc să studieze, nu oricând, nu oricum, nu cu oricine. Se poate spune că studiul este bine aspectat la orice vârstă, dar există o condiţie care ţine de elită sau de superioritate sau de parametrii care depăşesc o pregătire normală firească.

Este vorba de meserii de excepţie, de un statut ieşit din comun. Este vorba de creativitate, de inspiraţie, de talent, de har, de şlefuire a acestor însuşiri naturale. Pe de altă parte, se poate intui şi o anume tendinţă către afirmare precoce. De aceea, o serie de copii sau tineri născuţi în semnul Racului pot să dovedească acum o serie de abilităţi care să-i convingă, atât pe părinţi, cât şi pe profesori, că merită să fie încurajaţi, susţinuţi şi pregătiţi într-un chip special, chiar dacă pentru asta este nevoie să se aloce o sumă mare de bani ori părinţii să-şi sacrifice modul de viaţă de până acum pentru a se dedica micuţului, care în felul acesta are un drum deschis sau cel puţin un viitor asigurat.

Pentru cei care sunt deja maturi este vorba doar de o ambiţie uriaşă, de o voinţă imensă şi de o încrâncenare, aş spune, într-un proiect, menit să-i salveze de anonimat, de plictis şi de risipirea de sine, ceea ce, din punct de vedere biblic, este chiar un păcat. Bine fac dacă învaţă, bine fac dacă efectuează toate etapele de pregătire şi trec toate etapele necesare integrării lor în unităţi speciale de învăţământ de elită, o universitate celebră, un conservator deosebit.

Să părăsim acum domeniul excelenţei şi să ne îndreptăm spre oamenii obişnuiţi care au probleme cu funcţia, cu rangul şi cu demnitatea. Începând cu 10 martie se vor observa frecvente încercări de contracarare a posturilor. Li se contestă competenţa, li se fac observaţii, nu întotdeauna întemeiate, ba aş spune că cele mai multe dintre ele sunt exagerate, sunt abuzive şi fac parte dintr-un plan menit să-l destabilizeze pe nativul din Rac. La un moment dat unii oameni se coalizează şi încep fiecare, ca la un semn magic, să debiteze tot felul de eormităţi, acuzându-l ba de una ba de alta.

În aceste momente nativul din Rac nu este suficient de puternic pentru a se lua nici la harţă, nici la trântă cu aceştia. Lupta în această clipă nu este favorabilă, pentru că există planete care îi răspund într-un chip ostil. Primeşte ostilitate de la Jupiter şi de la Mercur, de la Saturn şi începând cu 12 martie va primi şi de la Uranus. Încetul cu încetul, a doua parte a lunii martie va fi un război total şi întreaga lună aprilie se va transforma într-un spectacol incandescent, totul va fi în flăcări, ei înşişi, chiar dacă sunt semn de apă, se vor inflama. Procesele inflamatorii sunt curente, frecvente,fireşti şi dese la aceşti nativi, care au reacţii disproporţionate pe fond afectiv.

Reuşesc să îşi strice săptămâna amărându-se pentru fiecare mutră, strâmbătură sau observaţie lipsită de bunăcuvinţă. Încetul cu încetul vor încerca să se liniştească şi acest lucru este destul de greu de obţinut şi de realizat pe acest fond astral. Din păcate, aceşti nativi, în funcţie de vârstă şi de situaţie personală, pot să mai aibă probleme cu domiciul, cu casa, cu locuinţa, cu orice fel de fond locativ sau funciar, cu părinţii în vârstă, cu oamenii în vârstă din familie care sunt bolnavi, se prăpădesc, trebuie să îi înmormânteze, să le facă parastase şi tot felul de pomeniri, să aibă preocupări funerare.

Există şi mici avantaje care vin de pe urma acestor decese care se pot concretiza în mici, foarte mici bunuri testamentare. Nu este vorba de avere, de bani şi nu este vorba de o situaţie care să se remedieze de pe urma acestui partaj care va interveni la un moment dat. ţine mai mult de amintirile de familie sau de bunurile de care nu se îndură să se despartă, făcând pomană sau vânzându-le pe un preţ modic ca să fie şi ei la rândul lor utili unui om sărac. Păstrează tot felul de obiecte care îl incomodează, nu-l ajută, bani nu aduc, dar nici nu se poate detaşa, pentru că ori de câte ori se uită la un fotoliu sau la o vitrină mutată cu mare stres de la o bunică sau mătuşă decedată, i se umple ochii de lacrimi şi începe să rememoreze celebra amintire sau celebra legătură duioasă de familie a celui născut în semnul Racului.

Pe acest fond, însă, se construieşte şi o mare dorinţă a aceloraşi nativi, de a obţine o revanşă, o răzunare spectaculoasă, o replică vizibilă, în aşa fel încât după ce au înghiţit să afle ei, ce-i care l-au jignit, cine este, ce vrea, ce poate acela. În acest context este bine să nu-şi facă calcule, în acest context este bine să aştepte. În al doilea rând, ceea ce se petrece în această săptămână şi în următoarele două săptămâni, adică până la sfârşitul lunii martie, se va repeta, cel puţin pe axa Jupiter-Saturn, în a doua parte a anului 2011, aşa încât se poate vorbi de o întoarcere a unor argumente în favoarea acestui nativ din Rac sau nativă. Prin urmare, este bine să aştepte acel moment şi să nu se grăbească acum.

Acum conjunctura este dintre cele mai neplăcute şi ca să vă dezvălui şi motivul pentru care nu am încredere că acest context astral este favorabil este şi faptul că la sfârşitul lunii martie încep să se grupeze planetele în Berbec şi în primele zile ale lunii aprilie vor fi numai puţin de şase plane în Berbec, plus Luna neagră, şapte poziţii astrale, toate îngrămpdite, acumulate, cum vreţi să spuneţi, stivuite în această Casă a X-a. E prea greu când ai o Casă a X-a atât de solicitată să începi să faci dreptate, să-ţi păstrezi şi echilibrul, să mai ai şi sănătate, să fi şi liniştit, să fi şi fericit. Este absurd, e imposibil, să-şi menajeze sănătatea, rezistenţa, să se odihnească, să se conserve, să se însănătoşească, evident, să facă tot ceea ce trebuie pentru a fi în formă ca să întâmpine acest moment complicat.

Din punctul meu de vedere, pentru Raci lucrurile se vor lămuri după 5 iunie, adică după ce Jupiter va părăsi semnul Berbecului şi după ce va avea parte de o schimbare de statut şi pe Casa a X-a, pentru că, după întâi mai, multe planete din Berbec vor părăsi acest semn şi atunci Casa a X-a va fi infinit mai uşurată.


Leu

Pentru nativii din zodia Leului, informaţia din această săptămână nu este prea bogată. Va fi un moment când ei vor fi lideri, vor fi importanţi, vor fi în centrul atenţiei astrale. Deocamdată sunt într-o poziţie secundară şi prea multe lucruri nu li se întâmplă. Cele şase planete din Peşti se acumulează pe Casa a VIII-a, cea care patronează relaţiile băneşti cu diferite persoane sau instituţii. Este Casa de pe urma căreia unii pot să extragă, dacă este bine aspectată, beneficii în natură sau în bani, avantaje sau susţinere morală. Un câştig de orice natură. Mai este legată şi de câştigurile ce provin din secvenţa care patronează testamentele, donaţiile, legaturile sau toate transferurile de bunuri ce provin de pe urma unui defunct.

În funcţie de fiecare persoană de vârstă, de familie, se poate valorifica şi acest context. Uneori poate să apară un deces neprevăzut care să-l vulnerabilizeze destul de mult pe acest nativ. Această ipostază testamentară se poate asocia pentru unii Lei mai puţin cu câştigul şi mai mult cu suferinţa, cu disperarea sau cu încurcăturile legale ce decurg de aici.

Complicată rămâne şi axa caselor III-IX pentru aceiaşi nativi din semnul de foc al Leului, pentru că studiile sunt puse între paranteze. Atât adolescenţii, cât şi cei tineri, studenţi sau tineri absolvenţi, privesc cu dezgust ideea de a învăţa. Au repulsie faţă de examene, nu suportă să ia notiţe, să se ducă la cursuri, să înveţe, să citească, să-şi piardă serile şi nopţiile, dificultatea de a reţine informaţia citită este uriaşă. De aici şi o stare de enervare, au senzaţia că undeva capul lor nu merge. Foarte multe persoane se detaşează de formele organizate de învăţământ, şcoală, liceu, facultate sau grupuri şcolare în care învaţă meserii. Abandonul şcolar, plictisul, dezinteresul, chiulul sunt la cote maxime, stresul este uriaş, conflictele, nemulţumirile şi complicaţiile sunt la ordinea zilei.

În funcţie de vârstă, în astfel de cazuri, vor interveni părinţii. Dacă este vorba însă de studenţi ori de persoane mai în vârstă, unde părinţii nu mai au un cuvânt la fel de greu de spus ca atunci când este vorba de un copil, lucrurile sunt complicate pentru că procedează foarte prost. Chiar dacă nu este un moment favorabil pentru învăţătură, acest tip de distanţare de studiu este de fapt o uriaşă piedică pe care şi-o pun singuri în calea evoluţiei. Peste ani vor regreta că nu şi-au luat o diplomă, că nu au o pregătire, că s-au oprit la jumătatea drumului, că nu pot să obţină un post, că nu pot să ridice pretenţii salariale pentru că nu au studii, nu au certificat, nu au diplomă, nu au experienţă, nu au ce să treacă în curriculum vitae. De aici şi riscul unei dezamăgiri şi dezabuzări ulterioare.

Pentru alte persoane întregul context astral al axei Caselor III-VI este legat de comunicare sau de felul în care reuşesc să se facă înţeleşi. Ca să fim mai expliciţi, de felul în care nu se fac înţeleşi. Vorbesc prost, cu dificultăţi, sincopat, cu informaţie dezinformată, trunchiată şi vehiculată incorect, cu o lipsă de logică sau de coerenţă în discurs, în gândire şi în raţionament. Această disfuncţie la nivel, mai ales cerebral, această situaţie este în curs de dezvoltare şi de acutizare, din punct de vedere astral, şi ea va deveni din ce în ce mai neplăcută, mai agasantă şi va crea tot mai multe dificultăţi în calea comunicării unor nativi din zodia Leului.

Chiar dacă pentru moment planeta Venus, micul benefic, se află în Casa a VII-a, a parteneriatului, a contractelor, a unor asocieri, teoretic, benefice, totuşi, această incapacitate a lor de a fi expresivi, convingători, de a face faţă ori de a fi la înălţime reprezintă o carenţă uriaşă care provine din acest stres astral.


Fecioară

Se poate spune cu certitudine, fără să exagerăm că relaţiile parteneriale reprezintă cheia existenţei nativilor din Fecioară. Totul este pentru ei acum raportat la celălalt, soţ, soţie, divorţ, duşman, partener sau asociat într-o firmă. Casa a VII-a este locuită de multitudinea de planete din Zodia Peştilor. Acolo, în seara zilei de vineri, are loc şi fenomenul e lună nouă. Acolo se produc înnoiri, schimbări, răsturnări, începuturi, provocări, determinări, implicări. Este o întreagă activitate, este un joc întreg de interese, este un permanent schimb de informaţii şi răspunsuri, de acorduri şi dezacorduri care de produc.

Nu se poate da o definiţie clară pentru că semnul Peştilor e dublu. Pot să se petreacă în viaţa unui om ambele ipostaze, şi bune şi rele sau alternativ. Semnul Peştilor este ambiguu. Multe elemente neclare vor ieşi la suprafaţă sau vor deveni extrem de importante în economia acestor relaţii. Mulţi nativi din Fecioară vor dori să pună ordine în acest haos existenţial, vor să pună ordine în căsnicie, vor dori să lămurească lucrurile cu un partener de afaceri, vor dori să scoată la iveală minciunile şi elementele confuze dintr-o expertiză, dintr-o audiere, dintr-o etapă, dintr-o secvenţă juridică în contextul unui litgiu.

Dacă este vorba de proces, ziua de 4 poate să fie interesantă pentru că aduce o schimbare de atitudine a judecătorilor sau a celor puşi să definească, să pedepsească, să catalogheze ori să dea o rezoluţie pe o speţă, pe un caz, pe un dosar. Dacă nu este vorba de proces, ci de relaţii, atunci, în ciuda faptului că este vorba de un semn atât de alunecos, de ambiguu, dar şi de frumos al Peştilor, totuşi să reţinem că acolo este Chiron – loc de lezare, Marte – sămânţă de conflict, Soare – implicare majoră, foarte mult dinamism partenerial, Luna Neagră – necazuri, ghinioane, idei fixe, manii sau mania persecuţiei.

Unii dintre cei născuţi în Fecioară au sentimentul că sunt urmăriţi de ghinion ori că o persoană se ţine de capul lor şi nu îi lasă să-şi vadă de viaţă. Uranus nu cred că mai poate să creeze suficiente probleme pentru că vinerea viitoare este ultima zi când mai şade în această casă. El teoretic şi-a epuizat resursele şi posibilitatea de a mai aduce noutate şi surpriză pe această secvenţă existenţială. Se pregăteşte să intre în Casa a VIII-a, unde va zbuciuma timp de şapte ani din plin averea tuturor, bunurile, veniturile, câştigurile şi banii promişi sau banii obţinuţi din diferite tranzacţii.

Este bine ca aceşti nativi să mediteze cu calm asupra acestui fenomen. Sigur că, deocamdată să nu se pripim, pentru că avem şapte ani în faţă să tot vorbim şi să vorbim despre ce va face Uranus când va intra în semnul Berbecului.

Aceşti nativi este bine să îşi găsească o anume stabilitate mai întâi mentală, să fie ei foarte limpeziţi şi clarificaţi ce vor să facă şi ce nu vor să facă, ce mai pot să facă în funcţie de vârstă, de sănătate, de priorităţi, de obligaţiile familiale.

Undeva ei sunt şocaţi şi stau şi cumpănesc. Pentru aceşti nativi, planeta Neptun începe să dispară din Casa a VI-a, mai are puţin şi ea, nişte săptămâni, şi va părăsi Vărsătorul, intrând în semnul Peştilor. Este vorba de o uriaşă despărţire de o planetă care a creat foarte multe confuzii şi i-a împins pe cei născuţi în Zodia Fecioarei să facă tot felul de alegeri mai puţin inspirate, mânaţi de un miraj al străinătăţii, de exemplu, al luxului, al comodităţii. Indiferent ce opţiune au făcut, undeva îşi dau seama că au greşit.

Casa Muncii, în următoarele săptămâni, se va elibera de stresul neptunian şi aici lucrurile s-ar putea, încetul cu încetul, să intre într-o oarecare normalitate. O relaţie complicată cu banii, cu băncile, cu cei care împrumută sau chiar cu ideea însăşi de împrumut. Este bine să se restrângă atât ca idee, cât şi ca proiect ori ca sumă, dacă este vorba să facă nişte credite şi veţi spune că nu este un sfat astrologic, ci este unul de bun simţ, la îndemâna tuturor.

Da, dar nu toate zodiile au această opoziţie Saturn-Jupiter, chiar pe Casa Banilor, ba mai mult, Saturn este şi retrograd şi Saturn în Casa a II-a vorbeşte despre banii din muncă proprie, prin urmare este bine să abandonaţi orice proiect, chiar şi unul minimal, de exemplu să reparaţi poarta, să reparaţi acoperişul sau să faceţi lucruri care mai suportă amânare sau care pot fi rezolvate cu bani foarte puţini, un soi de expedient, de soluţie de criză, până când veţi reintra în normal. Nu faceţi acum un adevărat şantier din casa dumneavoastră, nu faceţi cele mai teribile încercări şi transformări ale mobilierului şi ale întregului patrimoniu, pentru că nu este momentul potrivit.


Balanţă

Pentru cei născuţi în Balanţă, numeroasele planete din zodia Peştilor sunt legate de Casa a VI-a a muncii. Acolo, ziua de vineri poate să aducă tot felul de situaţii, sperate sau nesperate. Oricum, spre seară este vorba de un început, de o întorsătură, de o evoluţie sau de o anume duplicitate. Se pot petrece evenimente în oglindă. Se pot petrece lucruri care nu ţin de felul în care şi-au croit ori şi-au estimat un plan, unii dintre nativi, ci ţin de alte condiţionări ori de alte secvenţe pe care le-au ignorat, nu le cunosc, le minimalizează, inversând ierarhia argumentelor.

Pentru unele persoane se poate vorbi de noroc. În sfârşit, mai există un alt grup de nativi din zodia Balanţei care poate să beneficieze din plin şi atunci se poate vorbi, iertaţi-mi expresia, de noroc chior. Un loc de muncă deosebit, bani, o situaţie care este şi favorabilă şi plăcută, şi protectivă, şi bănoasă, toate calităţile, mai că nu-ţi vine să crezi. Puţini sunt cei care nu beneficiază de acest tranzit astral. Apoi, în altă ordine de idei, aceeaşi Casă a VI-a, într-o altă distribuţie energetică, priveşte sănătatea şi bolile de fiecare zi şi atunci este vorba de foarte multă nemulţumire, de stres, de gânduri negre sau de amărăciune, de revoltă sau de o anume detaşare de tot felul de situaţii care pot să-i pună, uneori, într-o lumină sau într-o ipostază neplăcută. Nu uitaţi că acolo este Luna neagră şi cu Marte, care împreună cu Chiron răscolesc subconştientul, răscolesc ele foarte bine şi conştientul.

Nu întotdeauna această combinaţie de planete din Peşti reprezintă pentru sănătate elementul cel mai bun. Dimpotrivă. Ca semn zodiacal este foarte slab. Prin urmare, pentru Balanţe Casa a VI-a a sănătăţii va rămâne întotdeauna datorită marcajului de Peşte ca zodie un semn al slăbiciunii. Acum, că sunt atât de multe planete, se poate vorbi de o accentuare a două ipostaze divergente, că doar şi aşa sunt Peştii divergenţi, unul merge în dreapta, altul în stânga, unul merge în sus, altul în jos. Se poate vorbi de o slăbiciune sufletească, de o vulnerabilitate afectivă şi mentală, de o tulburare psihică, de o confuzie, de o lipsă de logică, de o incapacitate de a gândi corect, de a vedea lucrurile bine şi, de aici, un fel de talmeş-balmeş al ideilor care nu construiesc un piedestal sau o bază solidă pentru acţiune.

În schimb, acelaşi context este bun pentru nativi, indiferent de vârstă, dacă este vorba de terapii alternative, vindecare prin medicină vibraţională, leacuri cu un efect extraordinar, incredibil, extrase din plante sau care au ca element de preparare primordial, ca vehicul ori ca solvent apa, şi nu alcoolul sau uleiul.

Sunt indicate toate curele şi terapiile legate de băi cu plante, pot să fie şi băi cu sare sau băi cu o serie de esenţe dizolvate în acest lichid. Sunt curele şi terapiile cu ceaiuri, cura de apă propriu-zisă, care poate să fie plată sau normală, cura de ape minerale, cea de pe vremuri pe care o făceau părinţii şi bunicii noştri, şi, în sfârşit, toate curele care ţin de baia propriu-zisă cu scop mai ult terapeutic decât igienic. Nu atât duşul de fiecare zi sau de două ori pe zi, cât baia menită să liniştească spiritul, să calmeze trupul, să permită circulaţiei sangvine să-şi reia cursul normal, să echilibreze energetic şi electric extremităţile corpului, să încălzească zonele atacate sau lovite de reumatism şi răceală, să relaxeze musculatura.

Dar, Balanţele se mai confruntă şi cu o altă particularitate, este vorba de întreaga lor fiinţă răscolită, de prezenţa lui Saturn, care acum este şi retrograd. Motiv pentru care au tot felul de idei pe care nu le pot pune în aplicare, de dorinţe care nu ies şi de regrete care sunt tardive. Întregul lor sistem suferă de un viciu pe care unii şi-l descoperă mai repede, alţii s-ar putea să nu-l descopere decât peste vreo doi ani, adică spre sfârşitul tranzitului lui Saturn în Balanţă.

Pentru moment, Saturn începe să se apropie periculos de o opoziţie cu Jupiter în Casa a VII-a a parteneriatului. În plus, Mercur intră în aceiaşi Casă a VII-a, ceea ce înseamnă că se pun probleme parteneriale. Conflicte acasă cu soţul sau soţia, certuri pe chestiuni care nu au niciun fel de logică. Adică certuri care pleacă de la pretexte, de la motive absurde, de la exagerări sau de la deformări majore ale realităţii, ale unui cuvânt, ale unei stări, ale unei situaţii.

Pe 7 şi 8 martie nativii din Balanţă nu vor fi deloc în formă, vor fi nişte fiinţe dificile, greu de suportat, greu de înţeles şi mai ales greu de perceput în mesajul pe care vor să-l dea celorlalţi. De aceea, lucrul cel mai important este ca în acea perioadă fie să-şi restrângă relaţiile parteneriale, fie să se limiteze la strictul necesar, dacă este vorba de o conversaţie, ori dacă pot să tacă pentru a nu agrava o situaţie conflictuală, ori pentru a nu complica o situaţie bună care nu are de ce să se strice pe baza unor impulsuri astrale primite într-un chip defectuos.


Scorpion

Pentru cei născuţi în semnul Scorpionului acumularea de planete pe Casa a V-a a sentimentelor nu este o noutate. Vorbim de mai multe săptămâni de uriaşa deschidere sentimentală şi afectivă pe care astrele o oferă acestor nativi ca un balsam, ca o vindecare trupească şi morală ori chiar socială. Fiinţa lezată a Scorpionului simte nevoia de tandreţe, de mângâiere, de dragoste, de compasiune, de corespondenţă spirituală, de armonie, de rezonanţă sau de empatie.

Toate acestea se pot realiza, în perioada pe care o vom trăi, din plin. Până la 20-23 Martie, acest context astral este favorabil. Deocamdată, planeta Venus este în Vărsător, la un moment dat, în a doua parte a lunii Martie va intra şi ea în această horă a traseelor astrale prin semnul Peştilor şi implicit prin Casa a V-a, aducând noi poveşti de dragoste sau revelând adevăruri despre fiinţe care au stat în urmbă până nu demult. Le trebuia poate acest moment cosmic pentru ca ele să fie descoperite cu întreaga lor bogăţie, cu întregul lor fond de calităţi umane care le transformă în nişte fiinţe dezirabile. Că este vorba de femei sau bărbaţi, este neesenţial atunci când vorbim despre dragoste.

Cu toţii simt nevoia unei corespondenţe spirituale, a unei înnoiri, a unei schimbări. Sunt şi lucruri care vorbesc despre amărăciune pentru că, dacă este Chiron, atunci este o lecţie de viaţă, dacă e Marte e conflict şi dacă e Lună Neagră, atunci se poate vorbi despre un element stresant sau dezamăgitor ori dezgustant, pe care unii dintre nativii din Scorpion l-au încercat în ultimul timp cu privire la un partener, în principal faţă de un partener mai vechi sau, dacă este în continuare, cel activ, cel prezent în relaţie, atunci este posibil ca acela să fi arătat faţete necunoscute, iposteze nebănuite ale firii lor.

Toate aceste sunt compensate, fie prin uitare, fie printr-un soi de neglijare. Cei născuţi în Scorpion nu mai fac caz de defectele aceluia, uită să-i mai atragă atenţia şi se plictisesc ei înşişi să tot catalogheze, să inventarieze, să numeroteze şi să dea note ori calificative acestor scăderi umane. Pur şi simplu nu le mai pasă de cum e acela, de cum vorbeşte, de ce-i trece prin minte, pentru că el trăieşte fascinat o altă poveste de dragoste sau este sensibil la chemarea unui alt tip de parteneriat. Nu pregetă să stabilească o pereche cu o fiinţă mai mult sau mai puţin cunoscută, mai de curând venită în cercul său de relaţii. Nu contează gradul de cunoaştere, contează intensitatea şi forţa atracţiei.

După 10 Martie, discrete disfuncţii renale ori, în funcţie şi de tratamentul pe care îl urmează ori de reacţiile adverse ale unui medicament, complicaţii renale şi urinare. Ele vor continua destul de multe săptămâni. Mă tem că acestea, dacă se vor instala, vor dura cu diferite oscilaţii şi intensităţi, până în iulie, anul acesta.


Săgetător

Săgetătorul este destul de slab reprezentat de acest moment astral. Probabil că foarte mulţi dintre nativi urmează un curs divergent faţă de ceea ce noi desluşim de pe harta cerului. Probabil că foarte mulţi urmează marcajele unui semn de generaţie sau al ascendentului sau al unui horoscop personal alcătuit după o logică pe care noi în această clipă, evident, nu avem cum s-o cunoaştem, să o intuim sau să o luăm în calcul.

Pentru Săgetători, întreaga bogăţie de semnificaţii a planetelor regrupate în Zodia Peştilor ţine de Casa a IV-a, o casă a trecutului, a relaţiilor ancestrale, strămoşeşti sau a marcajelor genetice. Pentru unele persoane se poate pune problema, în acest context, a apariţiei sau a definirii unei afecţiuni într-un context care se cheamă cu un termen generic moştenire. Au din tată în fiu o anume boală. Au pe linie maternă sau pe linia bunicilor o anume sensibilitate, o slăbiciune, o predispoziţie organică pentru a dezvolta anume afecţiuni, suferinţe şi modificări fiziopatologice.

În acest context, momentul astral nu face decât să aducă o lămurire atât a pacientului, cât şi a medicului, o limpezire asupra elementelor definitorii ce permit, de data aceasta, un diagnostic corect, ieşirea din ambiguitate, din dualitate, pentru că, probabil, unii dintre pacienţi au trăit în ultimii ani mereu cu această stare de angoasă şi de iritare firească de a nu şti exact despre ce este vorba, ce se întâmplă în organismul lor, de ce suferă, care e diagnosticul real, ce medicaţie trebuie să se aplice în acest caz.

Ieşirea din eroare, din dubiu, din îndoială este un lucru foarte bun, atunci când este vorba de aplicarea unei terapii sau de luarea unei decizii în deplină cunoştinţă de cauză. Aceste planete pot să aducă destul de multe stări confuze în relaţiile cu părinţii, cu familia sau în toate preocupările unde componenta de grup şi apartenenţa la un clan este evidentă. Lucrurile sunt confuze, dureroase, amestecate, foarte multă inhibiţie şi foarte multă dorinţă de a evada din acest cerc al obligaţiilor presante, stresante şi nemulţumitoare. Nu este foarte multă fericire pe această casă, din păcate vibraţia acestor planete nu uşurează, ci îngreunează acest segment şi acest traseu.

Poate că unii dintre cei născuţi în semnul Săgetătorului n-au nici o problemă şi atunci, într-o logică personală, aşa cum vă spuneam şi la început, toată această dizertaţie nu rezonează cu problema lor, cu realitatea lor, pentru că au alte marcaje, mult mai active decât ceea ce este acum reprezentat prin tranzitul astrelor pentru perioada cuprinsă între 5 şi 11 Martie. Rămâne un factor bun şi activ planeta Venus, le aduce spor la dialog, capacitate de înţelegere, de împăcare, beneficiu de informaţie sau o anume parte pe care şi-o adjudecă dintr-o lecţie de viaţă sau dintr-un fel de formare şi pregătire profesională de scurtă durată.

Nici Luna nu aduce o contribuţie esenţială în această perioadă. 4, 5 şi 6, Luna tranzitează tot semnul peştilor, apoi urmează să străbată Berbecul şi Taurul într-un chip firesc şi armonios. Abia după 12 Martie lucrurile capătă un alt contur şi o altă coloratură. Să notăm că planeta Mercur poate să fie, în tranzitul ei prin Zodia Berbecului, un susţinător, nu spun un aliat şi un mare aducător de noroc şi de şansă şi nici măcar deschizător de drumuri, ci o componentă agreabilă sau utilă din când în când, mai ales dacă este vorba de exprimare prin intermediul creaţiei artistice.

Altfel, aduce destul de multă impetuozitate în relaţiile afective, oarecare imprudenţă, mai ales dacă este vorba de mărturisiri, nu în sensul unui "te iubesc", că acesta se spune oricând, ci în sensul unei descătuşări sufleteşti, a unei deschideri către partener, poate imprudentă, mai ales dacă partenerul nu este suficient de bine cunoscut sau de testat în momentele grele ale vieţii în doi.

O anume precipitare este bine să fie oprită la timp, pentru că lucrurile au timpul lor necesar, timpul lor dăruit şi dedicat, iar a forţa lucrurile mai ales în relaţiile sentimentale, aşa cum astrele îi pot împinge în chip nefast pe Săgetător să o facă, reprezintă un calcul greşit. Dacă nu este să fie domnul sau doamna respectivă un partener în viaţa ta, nu va fi cu oricâte presiuni ar face. Dacă pentru moment acela cedează din plictis, din singurătate sau pentru că nu face faţă asediului, nu înseamnă că relaţia va dura. Peste câteva săptămâni, la prima încercare, pe câteva luni, la primul obstacol important, carenţele şi nepotrivirile de fire şi de trăire îşi vor spune cuvântul şi relaţia tot se strică.


Capricorn

Pentru cei născuţi în Zodia Capricornului tranzitele săptămânii viitoare sunt legate în principal de drumuri, călătorii, iniţiere sau drumuri iniţiatice. Călătorii, excursii, vacanţe, demersuri menite să-l apropie pe nativ de locuri frumoase în sine, frumuseţea peisajului, frumoase prin valoare artistică, obiective turistice sau interesante şi profitabile ori înălţătoare, cum ar fi lăcaşurile religioase.

Totul este menit să sporească bogăţia de cunoştinţe, bagajul unei experienţe culturale sau o anume dimensiune morală care să îl facă ne nativ superior, mai bun, mai sus, să funcţioneze mai bine. Cultura, arta, religia, morala, pedagogia, istoria, literatura, toate sunt menite, într-o formă sau alta, direct sau indirect, să îl formeze în permanenţă pe nativ. Unii urmează de-a lungul vieţii în mod constant, programatic, voit această permanentă rafinare de sine şi ridicare spirituală. Altora acest lucru li se întâmplă doar şi strict la nivelul şcolarităţii şi cu asta s-a cam încheiat cu cultura şi experienţa artistică.

În sfârşit, este a treia categorie care poate să beneficieze de pe urma acestor momente astrale de un impuls deosebit, de o deschidere neobişnuită, de o curiozitate pe care n-au mai trăit-o, n-au mai simţit-o, de o deschidere şi o disponibilitate pentru a pierde timpul sau a cheltui banii ori a-şi direcţiona atenţia pe astfel de secvenţe. Toată lumea are de învăţat, toată lumea are de profitat. Domeniile privilegiate sunt cele grupate sub denumirea de ştiinţe umaniste, în timp ce ştiinţele exacte sunt puţin şchioape în această perioadă de susţinere astrală.

Sunt benefice şi excursiile care au un scop terapeutic şi nu unul cultural, o scurtă vacanţă sau o internare într-un sanatoriu ori o şedere într-o zonă liniştită care să permită ruperea de forfota vieţii de fiecare zi, de stres şi de o întremare trupească şi sufletească. Mercur intră, pe 10 Martie, în Casa a IV-a şi începe să le pună acestora destul de multe beţe-n roate, certuri cu membrii de familie, tot felul de dispute, obiective divergente, de interese centrifugale, tot felul de preocupări care nu se pot armoniza, ale nativului cu restul familiei şi invers.

O serie de chestiuni juridice sau dispute pe o chestiune de metodă, cum vede nativul rezolvarea unui litigiu sau a unei chestiuni care are o componentă juridică. Nativul din Capricorn vede într-un fel, toată familia vede altfel, unul dintre membri face notă discordantă şi începe să creeze conflicte, tensiuni, nemulţumiri. Se pleacă de la o discuţie de principiu şi se ajunge la una subiectivă, personală, cu jigniri, cu atacuri, cu reeditarea vechilor conflicte, cu acuzaţii, cu ameninţări, cu stridenţe, cu ton ridicat şi uneori, de ce să nu spunem, chiar cu vulgaritate sau violenţă.

Întreaga perioadă cuprinsă între 5 şi 11 Martie se poate transforma într-o săptămână de stres, îngrijorare, de preocupare pentru o serie de nativi din semnul Capricornului. Unii au probleme personale, necazurile s-au strâns ciopor în jurul lor. Alţii au probleme de autoritate, de plasament al propriei persoane într-un context firesc, favorabil şi normal. Unii nu-şi găsesc serviciu ori alţii nu-şi găsesc locul şi rostul în lume. Este vorba de cei tineri sau este vorba de cei mai în vârstă, între 48 şi 57 de ani, care trăiesc un acut sentiment al ratării, al inutilităţii sau al lipsei de orizont.


Vărsător

La fel ca săptămâna trecută, şi săptămâna viitoare Vărsătorii ar trebui să aibă o şansă financiară, un ajutor, o eliberare de o datorie, de o povară, de orice fel ar fi ea, o taxă, un impozit, o restricţie, o limitare sau sfârşitul unui credit ori achitarea unor sume care, la un loc, pot să ducă spre un bine financiar, după cum există posibilitatea ca bugetul să fie altfel susţinut printr-o serie de activităţi mai bine plătite. Să se muncească mai mult în mai multe locuri, în condiţii mai bune, pe alţi bani, în contul altor negocieri sau unor alte prestaţii.

Unii pot să scoată bani nu doar din meseria lor, ci şi dintr-o serie de activităţi cu caracter artistic, recreativ sau chiar dintr-un hobby. Mercur intră în Berbec pe 10 martie în Casa a III-a şi le dă acestora dor de ducă şi chef de aventură. Îi mână de la spate o imensă dorinţă de a pleca de acasă oriunde, la urde, la ţară, la munte, de ce nu la mare. În final, pot să facă tot felul de experienţe pe ideea chiar dacă e frig la mare fac poze frumoase. Caută pretexte şi orice motiv este bun ca să-i disloce din confortul şi căldura familiei. Destul de bună ar trebui să fie combinaţia dintre Mercur şi Jupiter pentru cei care învaţă, care dau examene. Sunt combativi, energici, se prezintă cu foarte multă siguranţă, uneori chiar cu un pic de tupeu sau chiar cu îndrăzneală.

Dacă reuşesc să rămână în limitele politeţii şi să nu exagereze, pot să facă o impresie memorabilă. Dacă exagerează pot să facă o impresie ambigue, să spună că e băiat deştept, dar nu are maniere. Prin urmare, aici este de vegheat, de cenzurat, de controlat. Sunt avantajaţi bărbaţii, adolescenţii ori tinerii, care abordează cu curaj tot felul de meserii bărbăteşti, sporturi, activităţi dinamice care necesită pe de o parte intuiţie, inteligenţă, foarte multă determinare, prezenţă de spirit, capacitate de a lua decizii cu impact major, cu multă responsabilitate, fără niciun fel de stres, fără tremolo interior, să-şi ducă la bun sfârşit o serie de activităţi pe care şi le asumă de cele mai multe ori de dragul vedetismului pentru a impresiona şi, implicit, pentru a convinge.

Vedetismul este acum […] şi oarecare notă boemă îşi pune amprenta pe gândirea, comportamentul sau prestaţia unor Vărsători în locuri publice. Că vorbesc într-un mediu privat este dorinţa firească acestor nativi de a impresiona, de a cuceri, de a polariza tenţia şi de a subjuga asistenţa. Până aici nimic rău şi din punctul de vedere al astrelor există destul de multă susţinere. Se înţelege că Saturn, care se află în Balanţă în Casa a IX-a, într-o relaţie armonioasă cu Soarele lor în general, şi începând cu 10-11 iunie, într-o relaţie din ce în ce mai armonioasă chiar cu planeta Venus, îi poate conduce pe aceştia spre alte domenii, de cunoaştere, de activitate şi de performanţă.

Sunt foarte bine susţinute activităţile de cercetare, de laborator, matematica, meditaţia filozofică şi o serie de discipline integrative sau în condominium, unde este nevoie de cunoştinţe, deopotrivă, de fizică şi chimie, de astronomie şi, să spunem, de geometrie spaţială ori de mecanică şi aşa mai departe.

Este un moment al performanţei şi al efortului şcolar şi pedagogic, al examenelor susţinute cu mai puţin efort decât în alte dăţi şi cu mai mult succes decât în alte dăţi. Probele se trec repede, frumos şi ceea ce este, într-adevăr, un lucru bun cu corectitudine. Ziua de 11 şi apoi cea de 12 martie ar trebui să fie extrem de profitabilă şi armonioasă, mai ales pentru femei, care vor da dovadă de sensibilitate, inspiraţie creatoare sau de foarte mult gust şi de idei novatoare.

Chiar şi trăind într-o garsonieră, într-un pod sau într-un apartament modest, o femeie născută în Vărsător va găsi o soluţie fericită pentru a amenaja un spaţiu într-un anume fel în cameră mai adecvat, mai ergonomic, mai confortabil sau mai estetic, ori pentru a realiza o serie de cumpărături şi gesturi casnice care să facă din casă un cuib, un spaţiu de protecţie, de viaţă, de odihnă, de muncă şi un spaţiu de relaxare, de regăsire a sănătăţii, de recuperare, dar şi de evadare din prea plinul vieţii de fiecare zi într-un alt spaţiu, cel în care totul este posibil, aşa cum se petrece deseori în sufletul oricărui Vărsător.


Peşti

Pentru cei născuţi în zodia Peştilor, tot ceea ce se va întâmpla în răstimpul cuprins între 5 şi 11 martie nu este o noutate. Au destul de multe încercări, de destul de mult timp, iar acum ceea ce se va petrece nu va fi decât o încununare a ceea ce a fost. Este acordul final, este cortina, este o îndelungă trăire într-o stare de stres, de tensiune, de nemulţumire, de provocare, de încercare şi, uneori, chiar de eşec.

Unii Peşti, de-a lungul ultimilor şapte ani, cât Uranus le-a zdruncinat existenţa, au reuşit să supravieţuiască, alţii să aibă din când în când parte de succes. Unii s-au îmbolnăvit, alţii au reuşit să se şubredească. Cu toţii au rezistat sperând în mai bine. Se înţelege că atât de multe planete în Peşti au şi un rol protectiv, au şi un rol de suport energetic, au şi o anume vocaţie care le permite multora dintre nativi să renască, să ţâşnească, să se reabiliteze, să se reconstruiască ori să se revizuiască în totalitate la capitolul cresc convingeri, mobil în viaţă, scop şi metodă. Să sperăm că aproape toţi au fost la locul potrivit prezenţi şi că au făcut ceea ce trebuia cu întregul lor context de viaţă.

Destinul se construieşte cu fiecare zi şi tot atât de adevărat este că se şi poate strica cu fiecare. Acum este un moment de apogeu. Eu aş spune că nu se mai pune problema pentru Peşti de chestiuni existenţiale, nu se mai pune problema de mari trăiri, ei, cei mai încercaţi de tranzitul uranian prin acest semn şi ei cer care au fost cei mai slabi beneficiari ai tranzitului guvernatorului lor în 2010 prin semn. Adică, Jupiter, care a stat puţin în mişcare directă şi enorm în mişcare retrogradă. Ei, care s-au căptuşit şi cu o Lună neagră, nu mai are decât foarte puţin la nivel de câteva săptămâni, să mai şadă în preajma lor.

Iată că după atâtea încercări sunt în situaţia să privească de la distanţă un orizont care poate să fie şi bun. Vor scăpa pe 12 martie de Uranus definitiv. Nu se vor mai întâlni cu această trăire şi provocare niciodată. Ce a fost a fost. Să păstreze experienţa şi să încerce să netezească toate asperităţile şi toate dezordinile interioare şi exterioare. Această Lună nouă care se aşează în seara zilei de 4 martie le va aduce trăiri şi impulsuri, vise, senzaţii, sentimente, dorinţe sau motivaţii profunde şi vor trăi în săptămânile următoare într-o baie de energie masculină care va proveni din acumularea planetelor în zodia Berbecului.

Începutul îl face planeta Mercur, intră pe 10 martie în Casa banilor. Acolo îl au pe Jupiter. Vă reamintesc că Jupiter va sta numai pe 5 iunie în această Casă a banilor şi nu vor avea parte de experienţa jupiteriană în domeniul financiar decât peste 12 ani. Să ne bucurăm de faptul că Jupiter trece prin acest semn şi stabilizează chestiunea bănească. Vă mai atrag atenţia, pentru cei dornici de precizie şi de matematică, faptul că Jupiter se va găsi la sfârşitul perioadei analizate, la 10 grade Berbec, deci se mişcă repede şi până în iunie nu va fi retrograd. Este singurul tranzit jupiterian din acest an fără mişcare retrogradă prin Berbec.

Împreună cu celelalte planete, chiar cu Uranus începând din ziua de 12 martie, Peştii vor găsi nişte soluţii extraordinare sau vor pune pe foc vechile gânduri şi mentalităţi, atitudini ori principii, ca să permită celor noi să se afirme. Mercur va intra retrograd la sfârşitul lunii martie şi le va permite să revizuiască această ieşire în trombă pe piaţa banilor. Cât priveşte prezenţa planetei Venus în Casa a XII-a în Vărsător, le aduce noroc la terapii legate de aparatură modernă cu curent electric, cu raze, sau tehnologie bazată pe inventică şi inovaţie, tot felul de aparate care folosesc impulsuri electromagnetice, celebrele aparate de masaj, de vibromasaj care pot să aibă împreună cu hidroterapia un efect excelent asupra sănătăţii lor.

Luna realizează o carieră specială pentru Peşti şi le dă tot felul de proiecte legate de primăvară ori de toamnă, care s-ar traduce în călătorii, mici excursii sau vacanţe de scurtă durată, menite să-i reechilibreze energetic.


Material complet pe
evz.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
66

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
167

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
292

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...