Craterul de pe strada Petru Rares le da batai de cap autoritatilor!

La aproape o luna de cand un canal colector de apa menajera, de sub strada Petru Rares, s-a spart, ducand la surparea asfaltului si formarea unui carter adanc de opt metri, autoritatile nu au reusit inca sa gaseasca o solutie pentru remedierea avariei.

In aceste conditii, reprezentantii Nova ApaServ au apelat la serviciile unui profesor universitar din Iasi si, in functie de solutia pe care acesta o va propune, vor fi demarate si lucrarile, care vor fi facute de catre firma Hidroconstructia, cea care a inlocuit si conductele de apa si canal din municipiul Botosani.

"Pe strada Petru Rares problema este mai complicata decat parea la prima vedere. Cei de la Inspectoratul in Constructii au venit si au constatat despre ce este vorba si ne-au impus sa se faca expertize si sa lucram cu o firma specializata, pentru ca este o lucrare de mare anvergura. Acolo se lucreaza sub pamant, undeva la 9-10 metri adancime, craterul s-a adancit si exista riscul ca in orice moment sa se prabuseasca malurile de pamant si asfaltul si din acest motiv trebuie impuse anumite conditii", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.
 
Directorul Nova ApaServ spune ca cei de la Hidroconstructia si-au dus deja utilajele in zona.

"Speram ca maine sa primim solutia de reconstructie a strazii Petru Rares de la profesorul universitar din Iasi, iar cei de la Hidroconstructia sa se apuce de treaba, ei pana acum au consolidat doar malurile. Deocamdata nu stim cat costa remedierea avariei, urmeaza ca cei de la Hidroconstructia sa ne comunice costurile", a declarat Maricel Georgescu, directorul Nova ApaServ.

Pana cand strada va deveni din nou functionala, traficul a fost deviat pe Mihail Kogalniceanu sau Nicolae Iorga si Bulevardul Mihai Eminescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au respins 2.650 euro mită de la un conducător auto prins beat la volan! (Video)

astăzi, 10:34

Duminică, 27 octombrie, în jurul orei 2.30, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către...

Andrei Tcaciuc, un spectacol despre ”oamenii care se grăbesc” într-un oraș al energiilor culturale (Video)

astăzi, 09:58

Coregraf și performer botoșănean de origine ucraineană, Andrei Tcaciuc a urmat cursurile programului Coregrafie din cadrul Universității Națională de Arte „George Enescu” din Iași...

Peste o sută de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European: oferta AJOFM

astăzi, 09:56

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 142 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Germania 60 locuri de mun...