Covid-19 a lovit și Judecătoria din Botoșani. Grefier asimptomatic externat după 48 de ore, pozitiv

Covid-19 a lovit și Judecătoria din Botoșani. Grefier asimptomatic externat după 48 de ore, pozitiv

Un grefier al Judecătoriei din Botoșani a fost diagnosticat cu virusul Covid-19, la începutul acestei săptămâni, iar colegii contacți direcți ai angajatului au intrat în izolare la domiciliu.

Este vorba despre o femeie, care a fost testată pozitiv și internată, apoi a fost externată la cerere, fiind asimptomatică, după 48 de ore de spitalizare, în conformitate cu deciziile Curții Constituționale. Testarea fusese solicitată de către tânără, întrucât urma să plece în concediu.

Șase colegi de serviciu se află în izolare la domiciliu, fiind monitorizați de Direcția de Sănătate Publică, iar ancheta epidemiologică este în derulare.

Judecătoria din Botoșani este una dintre instituțiile care a aplicat cu strictețe reguli severe în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus. Pe durata stării de urgență, relaționarea cu publicul a fost suspendată, iar audierile s-au făcut, pe cât posibil, în sistem videoconferință.

Odată instituită starea de alertă, din 15 mai, Judecătoria a permis accesul doar persoanelor citate în procese și reprezentanților acestora, iar cei din exteriorul organigramei au fost obligați să transmită în prealabil o declarație privind starea de sănătate proprie. Toate acestea, pe lângă distanțarea obligatorie de 1,5 metri între persoane și purtarea imperativă a măștii de protecție de către fiecare vizitator.

 

Spune-ne opinia ta