Cosmin Andrei acuza ca proiectarea pentru nocturna a fost data unei "firme de casa a PDL"!

Cosmin Andrei acuza ca proiectarea pentru nocturna a fost data unei "firme de casa a PDL"!
Viceprimarul Cosmin Andrei acuza faptul ca atribuirea contractului pentru realizarea proiectului privind instalatia de nocturna de la Stadionul Municipal s-a facut unei "firme de casa a PDL", fiind dispuse verificari in acest sens.

Edilul sustine ca suma comunicata de firma Elpro, cea care a realizat proiectarea, este una colosala, de 1,6 milioane de euro cu tot cu TVA, fiind cea mai mare suma din tara privind executia unei instalatii de nocturna.

Potrivit lui Cosmin Andrei, contractul a fost atribuit de catre Directia de Servicii Publice, Sport si Agrement, condusa de democrat-liberalul Eugen Turcanu, pentru contractul de proiectare platindu-se aproximativ 30.000 de euro.

"Am avut o discutie cu colegii de la DSPSA si am solicitat explicatii pentru pretul exagerat de mare transmis de proiectant si as vrea sa reclam faptul ca aceasta atribuire nu s-a facut in cel mai transparent mod posibil si vom face verificari. Eu, personal, am fost consultat doar in anumite etape ale proiectului. Am solicitat toate documentele de la DSPSA in ceea ce priveste atribuirea contractului de consultanta care din punctul meu a fost facut la fel ca si in mandatul trecut, intr-un mod netranspartent si aceste lucruri se vad prin prisma corectiilor financiare aplicate Primariei municipiului Botosani", a spus Cosmin Andrei.

Edilul a spus ca si-ar fi dorit ca proiectarea sa fie facuta de o firma cu experienta in ceea ce priveste proiectarea unei nocturne.

"Atribuirea a fost facuta firmei Elpro, o firma de casa a PDL care a avut o serie de lucrari in mandatul trecut. In urma proiectarii firma a facut un deviz general care a condus la aceasta suma care este cea mai mare suma din tara. Mi-as fi dorit ca proiectarea sa fie facuta de o firma cu experienta care a facut proiecte de nocturna, care sa ne duca la un pret estimativ mult mai jos care poate scadea in urma licitatiei. Este inca o bomba pe care o dezamorsam, bomba guvernarii PDL", a completat Cosmin Andrei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
39

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
28

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
32

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...