Ce recomandari au medicii pentru frigurosi

In lunile de iarna tuturor ne e frig, insa atunci cand nu reusim deloc sa ne incalzim, de vina pot fi obiceiurile neasanatoase sau unele afectiuni.

Iata cateva dintre posibilele cauze:

- faptul ca sariti peste mese poate face ca organismul sa conserve energia si sa produca mai putina caldura.

- somnul insuficient ne face apatici si mai putin activi.

- boala Raynaud, de exemplu, este o afectiune al carei principal simptom este constrictia (ingustarea) micilor vase de sange care iriga pielea, incetinind astfel circulatia; simptomul apare, de obicei, ca urmare a expunerii la temperaturi joase ori a unui stres emotional si determina albirea sau invinetirea degetelor si senzatia de raceala, amorteala, apoi furnicaturi si dureri, mai ales la extremitati.

 anemia poate fi detectata cu ajutorul unei analize simple de sange si corectata cu ajutorul unei diete adecvate, iar la nevoie cu preparate de fier si vitamine, la indicatia medicului.

- probleme hormonale: insuficienta hormonilor tiroidieni poate duce la aparitia senzatiei persistente de frig, iar la femei, fluctuatiile nivelului de estrogen pot fi asociate cu sensibilitate la frig.

- Greutatea scazuta a corpului: un indice de masa corporala prea mic poate arata ca atat masa musculara, cat si cantitatea de tesut adipos sunt mici. Muschii genereaza caldura, iar stratul de grasime actioneaza ca un izolant, asa ca persoanele slabe, la care aceste mijloace biologice de producere si conservare a caldurii nu sunt foarte eficiente, pot incerca adesea senzatia de frig.

Medicii recomanda ca, in cazul in care suferiti constant de frig iarna, sa consultati un medic generalist si, la nevoie, un endocrinolog. (sursa: doctorulzilei.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...