Corneliu, ex-episcop de Husi, va lucra pentru o manastire: Poate sa faca traduceri

Corneliu, ex-episcop de Husi, va lucra pentru o manastire: Poate sa faca traduceri

Preasfintitul parinte Corneliu, ex-episcop de Husi, va lucra pentru o manastire si va primi bani pentru munca sa. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, potrivit Mediafax, acesta spunand ca fostul episcop va locui intr-o casa "modesta, care necesita reparatii".

"Fostul episcop de Husi va locui intr-o casa pusa temporar la dispozitia lui, este o locuinta modesta, care necesita reparatii si nu va mai primi salariu de episcop, pentru ca nu mai ocupa aceasta functie. Acesta va primi o remuneratie in functie de munca prestata. Inca nu i s-a stabilit o fisa a postului, ca sa spunem asa, dar se poate ocupa de indeletniciri pe parte culturala, el cunoaste multe limbi straine, a studiat in Germania, poate sa faca traduceri, de exemplu, pe care ar putea primi bani", a spus Vasile Banescu.

In plus, acesta a mentionat si ca fostul episcop nu va mai sluji: "Retragerea fostului episcop de Husi a adus aceleasi consecinte practice ca si caterisirea, deci nu mai are dreptul sa slujeasca, pentru ca nu mai face parte dintr-o treapta clericala, este un simplu monah".

Reprezentantul Patriarhiei a mai precizat ca fostul episcop poate fi doar un simplu calugar si ca "se afla intr-un proces de pocainta".

"Fostul episcop de Husi nu mai reprezinta institutia Bisercii, dar poate fi un simplu calugar, pentru ca misiunea Bisericii este aceea de a vindeca moral o persoana cazuta, astfel Corneliu Barladeanu se afla intr-un proces de pocainta", a declarat Banescu. Corneliu Barladeanu s-a retras din functie, vineri, in contextul acuzatiilor ca ar fi facut sex cu un elev, asa cum apare si intr-un filmulet care s-a viralizat in ultimele saptamani.

Astfel, episcopul a depus in fata Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane o cerere de retragere, in conditiile in care se considera nevinovat. Sfantul Sinod a invinovatit mass-media pentru situatia creata si "si-a exprimat mahnirea pentru campaniile agresive de presa".

Pe 14 iulie, BOR a recunoscut ca episcopul de Husi apare in filmuletul in care un preot face sex cu un elev, dar a transmis ca nu poate face nimic. Apoi, s-a decis ca nu se face cercetare disciplinara in post, insa Mitropolia Moldovei i-a cerut sa nu mai tina slujbe.

Episcopul chiar s-a plans la DIICOT despre filmarea in care ar intretine relatii intime cu un barbat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...