Cornelia Catanga, regina muzicii lăutărești din România, a murit în această dimineață

Cornelia Catanga, regina muzicii lăutărești din România, a murit în această dimineață

Cornelia Catanga, supranumită „regina muzicii lăutărești din România”, a murit în această dimineață, la vârsta de 63 de ani.

Artista  era internată la Spitalul Universitar din Capitală, fiind infectată cu Covid-19. Medicii au declarat că decesul s-a produs în urma unui stop cardiac.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către Mara Bănică:

„Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită efectiv. Un stop cardio-respirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”

Născută la 9 martie 1958, în județul Buzău, Cornelia Catanga a fost căsătorită cu Aurel Pădureanu, alături de care avea un băiat, pe Alexandru Pădureanu.

După mai bine de trei decenii, cei doi artiști au decis să pună capăt relației lor și să formeze un cuplu doar pe scenă.

Debutul solistei a avut loc în anul 1964, când Cornelia începe să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului, Județul Prahova.

În anul 1969 participă la o preselecție la Casa de Creație din Buzău, aici fiind descoperită de Doina Badea cu care colaborează un an, ca solist instrumentist.

În 1971 cântă pentru prima dată alături de Toni Iordache, iar in perioada 1972-1978 începe sa cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Năsturică.

În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar in 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu si Alexandru Arșinel.

 

 

Spune-ne opinia ta