În acest weekend, România trece la ora de vară

În acest weekend, România trece la ora de vară

În ultimul weekend al acestei luni, mai exact în noaptea de 27 spre 28 martie 2021, România trece la ora de vară, iar ceasurile trebuie date cu o oră înainte. Astfel, ora 3:00, devine ora 4:00.

Prin urmare, vom dormi mai puțin cu o oră, 28 martie fiind cea mai scurtă zi a anului, având doar 23 de ore.

 

Introducerea orei de vară a avut ca scop creşterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a soarelui şi a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Sistemul cu ora de vară/ora de iarnă a fost adoptat de ţările europene pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piaţa petrolului apărute în anii 1970.

Ora de iarnă este considerată ora standard

Comisia Europeană a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide, odată pentru totdeauna, dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă.

 

Schimbarea ar fi trebuit sa aibă loc anul acesta însă pandemia a dat peste cap planurile.

 

Statele care decideau să menţină permanent ora de vară ar fi trebui să facă ultima modificare în ultima duminică din martie, iar cele care preferau să rămână la ora de iarnă să facă modificarea finală în ultima duminică din octombrie.

 

Spune-ne opinia ta