Conturile Colegiului Ghica din Dorohoi, blocate din cauza unor datorii vechi de 10 ani!

Conturile Colegiului Ghica din Dorohoi, blocate din cauza unor datorii vechi de 10 ani!
Colegiul National "Grigore Ghica" din Dorohoi are conturile blocate de pe data de 20 februarie, din cauza unei datorii neachitate catre fostul Goscom, restante care dateaza din perioada 2000-2004 si care se ridica, cu tot cu penalitati, la 200.000 de lei.

Este vorba despre facturi neachitate pentru apa si agent termic catre fosta societate aflata in subordinea Consiliului Local si care a intrat in lichidare.

In baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile, Colegiul "Grigore Ghica" si Consiliul Local au fost obligati sa achite restantele si, intrucat acest lucru nu s-a intamplat, lichidatorul Goscom a blocat conturile unitatii de invatamant.

Dana Azoicai: "Situatia este grava!"

Conducerea Colegiului sustine ca a informat Executivul Primariei Botosani despre acest aspect, insa pana acum situatia nu s-a rezolvat.

"Am informat Primaria Dorohoi, prin adresa scrisa, am anexat si sentinta. Ca urmare a demersurilor noastre, s-a organizat o intalnire in data de 24 noiembrie 2011, la Primaria Dorohoi, a fost convocat atunci si lichidatorul Goscom-ului, iar  domnul primar si-a luat angajamentul ca incepand cu luna ianuarie 2012 va dispune reesalonarea sumei, astfel incat sa nu se ajunga in situatia blocarii conturilor Colegiului, motivand ca nu avea bugetata suma respectiva pentru 2011. In luna ianuarie am facut adresa prin care am solicitat sa ni se prinda suma in buget, conform sentintei, suma care a ajuns astazi la 2 miliarde de lei vechi, lucru care nu s-a intamplat, iar pe data de 20 februarie am aflat cu surprindere ca i-au fost blocate conturile Colegiului Ghica", a declarat Daniela Azoicai, directorul Colegiului National "Grigore Ghica".

Daniela Azoicai a precizat ca situatia este grava, in conditiile in care fiind conturile blocate nu se pot plati nici facturile curente catre funrizorii de utilitati.

"Situatia este grava pentru ca este vorba de o unitate de invatamant cu aproape 1.000 de elevi si vom fi pusi in situatia sa punem lacatul pe Colegiu. Nu putem achita utilitatile, de asemenea se aduna penalitatile si alta solutie nu avem. Am aflat ca au fost virati bani in contul de cheltuieli materiale, pentru utilitatile pe luna aceasta, aproape 30.000 de lei. Banii au mers la Goscom, bani pe care trebuiau sa ii dea din bugetul local. Momentan nu vad o iesire din situatie", a mai adaugat directorul Colegiului Ghica.

Dorin Alexandrescu: "Sub nicio forma nu voi lasa copiii fara caldura sau fara utilitati"

De cealalta parte, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a declarat ca a facut deja demersuri catre lichidator pentru reesalonarea datoriei, insa de acest lucru trebuia sa se ocupe si conducerea Colegiului.

"Situatia datoriilor restante pentru Primaria municipiului Dorohoi pe care le-am mostenit din 2000-2004 si care acum sunt prin hotarari judecatoresti sunt de aproape 32 de miliarde de lei, din care am reusit sa achit aproximativ 22 de miliarde. La patru centre bugetare au ramas datorii tot din acea perioada, la furnizarea de apa si caldura pentru unitatile scolare. Aceste datorii istorice au ajuns sa fie platite abia acum, datorita unor hotarari judecatoresti. Eu mi-am facut treaba si am inaintat catre cabinetul de insolventa care se ocupa de acest caz, pentru reesalonarea datoriilor, de care ar fi trebuit sa se ocupe si conducerea Colegiului. Marti voi avea o intalnire si sper ca problema sa fie rezolvata. Am inceput demersurile pentru achitarea datoriei si sub nicio forma nu voi lasa copiii fara caldura sau fara utilitati", a declarat primarul din Dorohoi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
155

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
301

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
70

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...