Contre, ironii şi voturi la grămadă în şedinţa Consiliului Judeţean FOTO

Cu ironii, râsete şi lovituri sub centură au fost aprobate cele trei proiecte referitoare la Nova Apaserv- fiind vorba de execuţia bugetară pe 2016, proiectul de buget pe 2017 şi aprobarea listei cu cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie al operatorului.

Contre, ironii şi voturi la grămadă în şedinţa Consiliului Judeţean FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În plenul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Botoșani, aleşii au avut la mapă trei proiecte referitoare la operatorul de apă, toate cu acelaşi subiect: acordarea unui mandat special directorului Direcţiei de Servicii Publice din CJ, Iulian Micu, pentru a vota, în numele organismului judeţean- acţionar majoritar-, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor, bugetul pe 2016 şi pe 2017 precum şi lista noilor membri ai Consiliului de Administraţie.

Cele trei proiecte au fost votate doar de majoritatea PSD, liberalii votând împotrivă. Şi au găsit şi motive: execuţia bugetară pe 2016 nu a fost explicată suficient dar este vizibilă scăderea profitului societăţii, bugetul pe 2017 prevede creşteri la capitolul cheltuielilor salariale şi un profit nesustenabil, iar Iulian Micu nu este cel mai potrivit reprezentant al CJ în AGA. Radu Judele a fost cel care a avansat această idee, motivând prin aceea că a cerut informaţii de la directorul Direcţiei de Servicii Publice în urmă cu mai multe luni, informaţii pe care nu le-a obţinut nici până acum, aşadar acesta ar fi foarte slab la capitolul comunicare.

Un discurs mai acid a avut Ion Diaconu, acesta făcând referire la selecţia Consiliului de Administraţie al Nova Apaserv. Diaconu a făcut un apel la social- democraţi să găsească oameni competenţi, care "ştiu să deschidă gura" şi care au şi alte calităţi decât carnetul de partid. Criticile liberalilor au fost primite cu zâmbete ironice şi cu comentarii şoptite de către social- democraţi.

A urmat apoi procedura de vot a membrilor Consiliului de Administraţie, toţi cei şapte primind girul majorităţii, Daniel Tupiluş fiind însă singurul membru al CA care a obţinut 31 de voturi. Noul CA va fi format din Albert Tănasă, Dan Deleanu, Simion Drelciuc, Călin Bosovici, Iulian Gabriel Apotrosoaie, Ioan Comarița și Daniel Tupiluș, aceştia urmând să beneficieze de o indemnizaţie brută de 1.407 lei, la acelaşi nivel ca şi până acum, după cum a explicat Daniela Jîtăraşu, directorul economic al operatorului de apă.





 

 

Spune-ne opinia ta