Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în Judeţul Botoşani.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deşeurilor cu reducerea impactului asupra mediului în judeţul Botoşani, prin îmbunătăţirea serviciului de gestionare a deşeurilor şi reducerea numărului de depozite neconforme existente, în conformitate cu practicile şi politicile Uniunii Europene.
În cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Botoșani a derulat o amplă campanie de informare a populației din județul Botoșani referitor la problematica deșeurilor și a protecției mediului în general. Din luna martie a acestui an a fost demarată campania de promovare cu privire la importanța reciclării deșeurillor și a colectării selective.
"Populatia crede ca aceste sistem de selectare a deseurilor este ceva optional, insa nu este asa. Fiecare persoana este obligata sa selecteze deseurile, astfel vor fi si sanctiuni. A cele 20 de intalniri cu oamenii prin judet am insistat pe acest aspect", a declarat Sandor Korosfoy, reprezentantul firmei ce asigură consultanţa pe proiect.
In cazul in care sunt gasite sticle de plastic in gunoiul menajer, pot fi amendate atat persoanele care nu au pus gunoiul selectiv, cat si asociatiile de proprieteri si pentru a se lamuri aceste aspecte, reprezentatii Consiliului Judetean vor avea astazi o intalnire cu presedintii asociatiilor.
"Amenda primita de o asociatie de proprietari poate ajunge, de exemplu, la 200 de lei", a completat Sandor Korosfoy.