Construiesti ceva? Esti obligat sa iei aviz de securitate la incendiu inainte sa te apuci de treaba

Construiesti ceva? Esti obligat sa iei aviz de securitate la incendiu inainte sa te apuci de treaba
Proprietarii sau beneficiarii de constructii au obligatia sa solicite si sa obtina avizul de securitate la incendiu inainte de inceperea lucrarilor de executie la constructiile noi, de modificare a celor existente si/sau la schimbarea destinatiei acestora, avizul fiind emis de inspectoratele pentru situatii de urgenta dupa verificarea respectarii masurilor de aparare impotriva incendiilor stipulate in documentatiile tehnice de proiectare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), proprietarul ori beneficiarul constructiei detine obligatia obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu inainte de punerea in functiune a cladirilor ori spatiilor amenajate in cladiri, document prin intermediul caruia se certifica indeplinirea masurilor de aparare impotriva incendiilor.

"Potrivit legii, autorizatia de securitate la incendiu confera persoanelor fizice sau juridice, detinatoare ale constructiilor, instalatiilor si ale altor amenajari, dreptul de a le pune in functiune si de a le exploata din punct de vedere al indeplinirii cerintei esentiale (securitate la incendiu) ", se arata in comunicat.

Atat eliberarea avizului, cat si a autorizatiei de securitate la incendiu se realizeaza de catre inspectoratele pentru situatii de urgenta fara a fi percepute solicitantilor taxe in acest sens.

In urma verificarilor efectuate de specialistii in domeniul preventiv in cursul anului 2014 au fost constatate 20.345 incalcari ale legislatiei pe linia apararii impotriva incendiilor, 4.846 dintre acestea fiind remediate in timpul actiunilor de control. In urma acestora, au fost aplicate 12.269 sanctiuni contraventionale din care 582 amenzi in cuantum de 602.050 lei si 11.687 avertismente.

"Asiguram opinia publica ca mentinerea climatului de siguranta la nivelul comunitatii si crearea culturii de securitate raman principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si unitatilor subordonate si reprezinta elementele fundamentale ce sustin activitatile derulate in sprijinul si pentru cetatean", se mai arata in comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 07:56
44

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
399

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
812

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...