EXCLUSIV! Fugit din ţară, un botoşănean va fi extrădat din Italia pentru a executa 10 ani de puşcărie!

EXCLUSIV! Fugit din ţară, un botoşănean va fi extrădat din Italia pentru a executa 10 ani de puşcărie!
Autorităţile române aşteaptă acceptul celor italiene pentru extrădarea din Italia a unui botoşănean condamnat la 10 de ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav.

În martie anul acesta, Bogdan Vinogruschi a fost condamnat, în lipsă, de o instanţă a Tribunalului Botoşani la detenţie precum şi la plata a 18.000 de lei reprezentând cheltuielile de spitalizare a victimelor. Complicele său, Robert L. a "scăpat" doar cu trei luni închisoare cu suspendare. Apelul, judecat la Curtea de Apel Suceava, a fost respins, astfel că pedeapsa a rămas definitivă.

Povestea începe în noiembrie 2013, atunci când Bogdan Vinogruschi, Robert L. şi doi vecini s-au pus la băut, consumând împreună în jur de nouă litri de vin. Cu minţile rătăcite de alcool, primii doi au sărit la bătaie şi şi-au înjunghiat victimele în zonele abdominale, acestea suferind multiple leziuni, care le-au pus vieţile în primejdie.

Când şi-au dat seama ce-au făcut, cei doi au fugit, anchetatorii solicitând arestarea lor preventivă în lipsă. După câteva zile au fost prinşi, dar la expirarea arestării preventive au fost eliberaţi, urmând ca judecata să aibă loc în libertate.

Imediat după condamnare, botoşăneanul a părăsit România şi a fugit în Italia. Probabil că ar fi reuşit să rămână acolo mult şi bine dacă nu s-ar fi întâmplat ca o trupă de carabinieri să pornească pe urmele străinilor care locuiau ilegal în zonă şi să-l găsească în San Cataldo, la câțiva kilometri de Caltanissetta, în inima Siciliei.

Carabinierii au rămas surprinşi când i-au studiat "CV-ul" penal şi au aflat că de doi ani era căutat de autorităţile române, pe numele său fiind eliberat un mandat internațional de arestare. Mai mult, în urma anchetelor ce au urmat, italienii au concluzionat că botoşăneanul a beneficiat de generozitatea conaţionalilor care l-au adăpostit atâta timp, în condiţiile în care în micuţa localitate cu 23.000 de locuitori trăiesc aproape 300 de români.

Recent, o instanţă a Tribunalului Botoşani a constatat că mandatul european de arestare a fost tradus în regim de urgenţă, din limba română în limba italiană, ceea ce înseamnă că procedurile sunt avansate, astfel că în următoarele săptămâni, individul va fi depus într-o unitate de detenţie din ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa.


 (În foto, Bogdan Vinogruschi, aşa cum apare în presa italiană şi pe site-ul Poliţiei Române, la rubrica "Cei mai căutaţi")

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
237

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
338

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2354

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...