Constantin Contac va fi transferat in Penitenciarul Botosani

Constantin Contac va fi transferat in Penitenciarul Botosani
Constantin Contac, impreuna cu fiul sau, Liviu Contac, condamnati miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 3 ani de inchisoare cu executare, vor fi transferati in Penitenciarul Botosani.

Transferul acestora din Arestul Inspectoratului Judetean de Politie la Penitenciar se va face de indata ce politistii vor primi mandatele de executare a pedepselor de la instanta de judecata.

Constantin si Liviu Contac au fost arestati miercuri seara. Constantin Contac a fost trimis in judecata in 2008, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de efectuarea de operatiuni financiare in situatii de incompatibilitate, spalare de bani si fals în declaratii.

Potrivit procurorilor DNA, Constantin Contac ar fi desfasurat, alaturi de fiul sau, Liviu Contac, fost director la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, afaceri din bani publici constand in contracte de prestari servicii avand ca obiect activitati de intretinere a drumurilor si transport material. Initial, Tribunalul Brasov a dispus achitarea acestora, in anul 2011, dar procurorii DNA au facut recurs.

Curtea de Apel Brasov a dispus condamnarea lui Constantin Contac inchisoare cu suspendare, in acelasi dosar primind aceeasi sentinta si fiul sau, Liviu Contac, si administratorul societatii Construct Com, Ioan Andrici.

Constantin Contac a facut recurs, la fel procedand si procurorii DNA,miercuri, Inalta Curte de Casatie si Justitie condamnandu-l la trei ani de inchisoare cu executare.

Si fiul sau, Liviu Contac, a primit trei ani de inchisoare cu executare, el fiind, de asemenea, in Arestul Politiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
761

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
358

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
100

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...