Mihaela Hunca despre uniforme si semne distinctive: “Scolile sunt autonome si trebuie sa stabileasca care sunt insemnele”

Mihaela Hunca despre uniforme si semne distinctive: “Scolile sunt autonome si trebuie sa stabileasca care sunt insemnele”
Purtarea uniformelor de catre elevi si a semnelor distinctive a fost readusa in discutie de Mihai Bunduc, adjunctul Inspectoratului Judetean de Politie, prezent la intalnirea cu directorii unitatilor de invatamant.

Acesta a spus ca o astfel de masura s-ar impune in scoli, astfel incat elevii sa fie deosebiti de ceilalti tineri care intra in scoala, dar care nu invata in unitatea respectiva.

Legat de acest subiect, Mihaela Hunca, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean a precizat ca scolile impreuna cu parintii trebuie sa decida in ceea ce priveste uniformele scolare.

“Exista semne distinctive, ecusoane, exista esarfe, cravate, depinde ce au stabilit la nivelul fiecarei unitati de invatamant. Nu din partea mea trebuie sa vina o obligativitate pentru purtarea acestor insemne. Acestea se hotarasc la nivel de unitatea de invatamant. Toata ziua vorbim de autonomia scolara, de fapt nu incercam sa le dam acea autonomie. Scolile sunt autonome si trebuie sa stabileasca care sunt insemnele", a spus Mihaela Hunca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
145

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
909

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
435

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...