Consiliul Judetean a platit 5 milioane de lei catre Transporturi Auto

Consiliul Judetean a platit 5 milioane de lei catre Transporturi Auto

 MIHAI TABULEAC, presedinte CJ  

Consiliul Judetean a achitat toate restantele pe care le avea catre societatea Transporturi Auto, inca de la sfarsitul anului trecut. Astfel, singurele sume care vor fi platite cu intarziere societatii patronata de omul de afaceri Constantin Contac, sunte cele pentru activitatea de deszapezire de pe drumurile judetene.

Presedintele Consiliului Judetean sustine ca a anticipat ca vor fi dificultati in achitarea facturilor pentru perioada de iarna, astfel incat s-au facut demersurile necesare pentru achitarea celor restante, fiind vorba de bani platiti pentru lucrarile efectuate de firma Transporturi Auto la drumul de la Suharau, dar si la drumul judetean de la Vorona.

Suma totala achitata de CJ depaseste 5 milioane de lei.

“Intelegand gravitatea sectorului de operatiuni pentru interventii la drumurile judetene inzapezite, am facut in asa fel incat fata de operatorul economic care se ocupa de derularea acestui contract am achitat aproape in intregime toate obligatiile contractuale pentru celelalte lucrari care se deruleaza catre Consiliul Judetean pentru a nu crea mare disconfort financiar si pentru a da posibilitatea operatorului economic sa poata astepta ca noi sa gasim o solutie pentru finantarea acestor lucrari. In acelasi timp, am prevazut din timp ca aceasta perioada presupune si niste dificultati de depasit si am facut in asa fel incat ce datorii am avut anul trecut le-am achitat pana la sfarsitul anului si am intrat in noul an fara datorii restante si cred ca vom fi in masura sa depasim aceasta situatie dificila", a spus Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Tabuleac sustine ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza consilierilor judeteni ai USL, care nu au asigurat nici macar minimul de fonduri pentru perioada de iarna.

“In buna masura s-a putut face fata pana in prezent greutatilor cauzate de perioada de iarna, apreciem ca nici de acum inainte nu vom intampina foarte multe dificultati, chiar daca din punct de vedere al asigurarii finantarii pentru sustinerea contractului privind operatiunile de interventii pentru perioada de iarna am intampinat greutati. O serie de consilieri judeteni din zona USL nu au inteles ca trebuie sa asiguram macar minumul necesar pentru interventie si au facut in asa fel incat toate sumele destinate lucrarilor pentru drumuri judetene si drumuri comunale, precum si sumele de echilibrare destinate sustinerii proiectelor de dezvoltare locala, sa fie blocate la acest moment", a mai spus presedintele Consiliului Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
101

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...

Bani de la stat pentru românii care sunt nevoiți să meargă la tratament. CNAS subvenționează aceste servicii

astăzi, 14:10
50

Tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în reumatologie cronică, ortopedie, neurologie și boli vasculare, se află pe lista serviciilor decontate de Casa Națională de Asigur...

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
66

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...