Cataloagele online, la bunăvoinţa profesorilor

Cataloagele online, la bunăvoinţa profesorilor
Părinţii dispuşi să plătească pentru a vedea online notele şi absenţele se lovesc de reticenţa profesorilor. Introducerea datelor nu e în fişa postului.

Câteva sute de şcoli din ţară au implementat cataloagele electronice, care permit părinţilor să fie în permanenţă la curent cu rezultatele copiilor. Preţurile nu sunt priperate, părinţii plătind între trei şi 15 lei pe lună, în funcţie de complexitatea programului.

În şcolile fără cataloane online, principala oprelişte este refuzul cadrelor didactice de a introduce notele şi absenţele în calculator la finalul orelor sau măcar o dată pe săptămână, scrie Evenimentul Zilei.

Părinţii vor, profesorii, ba

"Nu poţi obliga profesorii să introducă datele în calculator, nu e în fişa postului, iar reticenţa e şi mai mare după ce au scăzut salariile. Cine e de acord să facă muncă în plus, pentru bani în minus?", spune directorulunei scoli din Alba. În schimb, mai scrie evz.ro, părinţii îl asaltează cu cereri. "Am primit peste 600 de solicitări din partea lor. Recent, un tată mi-a zis că îi e groază să mai meargă la şcoală pentru că numai lucruri rele află despre copil, aşa că ar prefera să-i vadă notele şi absenţele online".

În urmă cu câţiva ani, Ministerul Educaţiei iniţiase un demers pentru a dota şcolile cu programe care să permită interacţiunea online cu părinţii, însă demersul a murit în faşă.

Directorii de şcoli, obligaţi să raporteze absenţele

Pentru a reduce absenteismul, Ministerul Educaţiei a decis crearea unei baze de date la nivel naţional în care să fie actualizată permanent situaţia în care se află fiecare şcoală din ţară. Astfel, Ministerul va pune la dispoziţia şcolilor o aplicaţie informatică pentru colectarea datelor la nivel local şi un sistem de transmitere a acestora către baza de date centrală. În acest circuit nu sunt incluşi şi părinţii elevilor. Conform recomandărilor Ministerului Educaţiei, colectarea notelor şi a absenţelor se va face zilnic, iar transmiterea lor în baza de date centrală se va face săptămânal. Introducerea notelor şi a absenţelor se va face de către o persoană desemnată de conducerea fiecărei şcoli, iar aceasta va fi responsabilă de corectitudinea informaţiilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
5

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
21

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor...

Deputat Alexandra Huțu, PSD: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

astăzi, 12:11
39

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul șc...