COMUNICAT ISU: La nivelul judetului Botosani nu s-au semnalat depasiri ale pragurilor normale privind poluarea aerului

COMUNICAT ISU: La nivelul judetului Botosani nu s-au semnalat depasiri ale pragurilor normale privind poluarea aerului

   Agerpres

Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) date de ultimă oră privind evoluţia norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei.

Conform prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), norul de cenuşă vulcanică se va extinde, până spre ora 21.00 a zilei de astăzi, 17 aprilie 2010, la altitudini mai mari de 6000 m, deasupra celei mai mari părţi a continentului, incluzând teritoriul ţării noastre. Menţionăm faptul că prezenţa la această altitudine nu are impact asupra sănătăţii populaţiei.

ANM a rulat în această dimineaţă modelul de dispersie a cenuşii vulcanice la nivelul solului. Conform rezultatelor acestei rulări, România nu va fi afectată de cenuşa vulcanică. Aceste rezultate sunt valabile până în data de 18 aprilie 2010, ora 09.00.

Agenţiile pentru Protecţia Mediului din intreaga tara monitorizează permanent calitatea aerului şi eventualele concentraţii de pulberi totale în suspensie precum şi fracţiunea PM10 (pulberi în suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atât cu metode automate cât şi cu metode manuale.

Până la această oră, la nivelul judeţului Botoşani nu s-au semnalat depăşiri ale pragurilor normale privind poluarea aerului şi nu se prevăd astfel de depăşiri în următoarele 24 de ore. Precizăm totodată că nu sunt afectate activităţile cetăţenilor.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani,
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
805

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
380

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
106

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...