ASTAZI - Doliu national in Romania

ASTAZI - Doliu national in Romania
Romania este in doliu national duminica in memoria celor 97 de victime ale tragediei aviatice de la Smolensk, in urma careia si-a pierdut viata presedintele Poloniei, Lech Kaczynski.

Presedintele Traian Basescu, va participa, la Cracovia, la funeraliile presedintelui Republicii Polone, Lech Kaczynski, si ale sotiei sale, Maria Kaczynska.

Doliu in intreaga Europa

Mai multe tari europene au decretat doliu national in memoria victimelor catastrofei aeriene din Rusia, in care au murit presedintele polonez Lech Kaczynski, sotia sa, si zeci de personalitati politice.

Lituania a decretat trei zile de doliu national incepand de miercuri, in memoria presedintelui polonez.

Ucraina a fost in doliu miercuri, Republica Moldova a decretat zi de doliu national marti, iar Cehia este si ea in doliu duminica.

Rusia a decretat si ea luni zi de doliu national, odata cu Uniunea Europeana. Guvernul brazilian a anuntat de asemenea trei zile de doliu oficial.

Polonia este de o saptamana in doliu, incepand de duminica trecuta.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
787

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
367

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
103

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...