Comune.Botosani.Ro - un parteneriat public-privat la inceput de drum!

Comune.Botosani.Ro - un parteneriat public-privat la inceput de drum!
Comune.Botosani.Ro, cu sprijinul Asociației Comunelor din România - filiala Botoșani, a organizat joi, 17 februarie 2011, editia a II-a a evenimentului "Alternativele Autoritatilor Publice Locale în dezvoltarea comunitara", la eveniment participand numerosi reprezentanti ai comunelor si oraselor din judetul Botosani.

Cu acest prilej, au fost aduse în atenția autorităților publice locale soluţii de comunicare şi dezvoltare comunitară ce necesita sprijinul acestora și care pot creste considerabil numărul de proiecte cu finantare europeana totală sau partială realizate la nivel comunal și județean.

"Ne bucura prezenta crescuta a domnilor primari la cea de-a doua editie a evenimentului, precum si interesul acestora fata de proiect, in special fata de mediul online. Termenul de parteneriat este cred cel mai potrivit pentru a descrie relatia creata prin organizarea acestei intalniri. Portalul Comune.Botosani.ro va sustine dezvoltarea comunitara in special in mediul rural, printr-o prezenta virtuala crescuta a evenimentelor, oportunitatilor si realizarilor comunelor din judetul Botosani", a declarat Daniel Bucatariu, managerul proiectului Comune.Botosani.Ro.

Vasile Capota, presedinte Asociatia Comunelor judetul Botosani, primar comuna Mitoc: "Probabil ca ne-am dori sa fim la editia a 22-a, nu a 2-a. Ne ajuta foarte mult in dezvoltarea locala, eu mi-am rezolvat la intalnirea de anul trecut problema deseurilor. Am gasit un partener, am batut palma si a fost foarte bine. Sunt multi colegi din judet care au probleme de rezolvat, dar nu au putut sa si le rezolve in alt context si incearca acum, sa speram ca vor gasi si deschidere din partea partenerilor privati si vor gasi si conditii neoneroase. Intre timp a aparut legea parteneriatului public-privat si banuiesc ca ai mei colegi vor profita de acest lucru, si pentru partenerii privati acest lucru este benefic".

Dumitru Chelariu, primar comuna Pomarla: "Este un mod mult mai la indemana de a afla date despre comunitati, despre bugetele locale, despre perspective si planuri de dezvoltare, aici ii vad eu cea mai mare importanta".

 

Ioan Aciobanitei, primarul comunei Cristesti: "Este binevenita ideea, ne ajuta sa relationam mult mai bine cu ceilalti colegi din judet. Vom incerca sa promovam pe aceasta cale proiectele pe care le avem, cele mai importante fiind extinderea retelei de apa si gazul, si poate vom reusi sa gasim si parteneri care sa ne ajute".

Relu Tarzioru, primar oras Saveni: "Am raspuns prezent la aceasta invitatie, desi sunt primarul unui oras, este un prim pas catre o administratie mai moderna. Acest proiect este un exemplu de bune practici si ofera totodata si o informare mai buna intre colegi, si este un pas inainte pentru dezvoltarea administratiilor locale din judetul Botosani.  Daca facem referire la acele ADI-uri care s-au format, e o sansa in plus si cred ca atunci cand mai multe administratii isi unesc fortele, suntem priviti cu mai multa seriozitate de Uniunea Europeana".

Lucian Trufin, primar comuna Vlasinesti: "Este o idee buna ce s-a intamplat astazi, chiar faptul ca evenimentul a reunit atatia primari si reprezentanti ai institutiilor publice este o realizare. Eu spun ca acest proiect ar trebui sa isi largeasca aria, pentru ca scopul este sa ajute primariile. E o prezentare a judetului si a comunelor, carora le este mai greu sa se prezinte singure. Este si o cale de a gasi diferiti parteneri pentru dezvoltarea unor proiecte".

Aurel Stefan, primar comuna Vorona: "Este un lucru binevenit pentru ca se creeaza posibilitatea intalnirii cu oameni cu experienta, din diferite domenii si aici, care iti pot oferi noi optiuni si alternative de dezvoltare. Eu de exemplu, de la intalnirea precedenta, am intrat in relatie cu o firma de consultanta de la Iasi, si am reusit sa pregatim documentatia pentru un grup de actiune local, pe Axa Leader. Am depus documentatia impreuna cu alti sapte colegi din judet si cu un coleg din orasul Liteni, pentru valorificarea reusurselor in domeniul agriculturii, ceea ce este foarte important pentru noi. Suntem zone rurale cu niste zone deosebite care isi asteapta valorificarea si acest lucru se poate intampla numai prin proiecte".
 
Evenimentul a fost transmis in direct pe internet de www.Live.Botosani.ro


Intra pe  
Comune.Botosani.Ro pentru VIDEO si material complet!

 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
473

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
641

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
753

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...