PNL si PSD negociaza astazi protocolul de colaborare!

PNL si PSD negociaza astazi protocolul de colaborare!

 COSTICA MACALETI  

Sambata, la ora 10.00, in sala Teatrului din Botosani va avea loc semnarea protocolului USL la nivel de judet, la eveniment fiind invitati reprezentanti ai celor doua partide, primari, presedinti de organizatie.

"Astazi avem o runda de negocieri cu liberalii si vom anunta maine ce s-a discutat la aceasta intalnire, iar miercuri doua delegatii de la cele doua partide vor duce cele doua protocoale semnate la Bucuresti. E prea devreme sa ne pronuntam cine va fi candidatul la presedintia Consiliului Judetean, adaptarea protocolului s-a facut la centru pentru judete, semnam maine acest protocol urmand ca punctual sa decidem impreuna cine va fi candidatul pentru Consiliul Judetean. Noi la Botosani, dorim ca la Consiliul Judetean sa fie candidatul nostru, sunt insa lucruri care vor fi in timp armonizate si negociate", a declarat vineri Costica Macaleti.

Tot vineri se discuta despre crearea noii majoritati in Consiliul Judetean, realocarea de fonduri conform formulei, "si nu altfel catre primarii PSD-isti", mai mentioneaza social-democratul.

"Ne vom trezi in situatia ca in 2012 nu vom putea merge la primarii social-democrati sa le spunem "votati USL" pana nu vom ajunge la o rezolvare legala si logica a bugetului pe acest an. Cu fondurile pe care le-au primit, toti primarii PSD pot sa desfasoare activitate pana in lunile iunie-iulie", a declarat Costica Macaleti.

Reamintim ca saptamana trecuta PNL anunta ca nu se mai poate reveni asupra hotararii de CJ prin care au fost repartizati banii catre primariile din judet, asta chiar daca PSD spune ca a identificat surse de unde pot fi dati bani la primarii social-democrati.

"Avem solutii in sensul acesta, sunt bani in fondul de rezerva al presedintelui Consiliului Judetean, putem lua de la alte institutii deconcentrate ale CJ, solutii sunt, noi le-am identificat, urmeaza sa scoatem proiectul de hotarare. Am mai avea nevoie de 35 de miliarde de lei pentru primarii nostri ca sa echilibram PD-L, PNL, PSD, sa facem un buget cum a fost cel de anul trecut", spune Macaleti.

De la PSD vor participa la aceste negocieri Gheorghe Vazdoaga, Costica Macaleti, Mihai Arosoaie, Dorin Alexandrescu, Lucian Trufin, Doina Fedorovici, Razvan Rotaru.

Din partea PNL, din echipa de lucru care va incheia protocolul de colaborare cu PSD fac parte Verginel Gireada, presedintele acestui grup, alaturi de Bursuc Constantin, Nechifor Ionica, Sorescu Gheorghe, Grigoras Viorel si Catalina Lupascu.

La negocirile de astazi nu vor participa liderii de partide.  
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
347

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
376

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...