Hotia nu le-a mers si a doua oara!

Joi, 17 februarie 2011, în jurul orei 15.00, un echipaj mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, aflat pe strada Independenţei din municipiu, a observat patru bărbaţi de etnie rromă care se chinuiau să ducă un grilaj din fier forjat destul de greu, cu dimensiuni aproximative de 1,5m x 3m.

Jandarmii i-au oprit din drum şi le-au solicitat celor patru să spună de unde aveau grilajul şi unde vroiau să-l ducă. Bărbaţii au început să declare fiecare câte o variantă referitor provenienţa grilajului şi la ce-ar vrea să facă cu el, motiv pentru care cei patru au fost conduşi la sediul inspectoratului pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea adevărului.

F. Ilie, de 17 ani, F. Costache, de 55 de ani, R. Costache, de 26 de ani, toţi din Botoşani, împreună cu R. Gelu, de 23 de ani, din comuna Albeşti, au declarat jandarmilor că grilajul de fier forjat de aproximatix 100 de kilograme l-au sustras dintr-un imobil de pe strada I.C. Brătianu, ba mai mult, aceştia au recunoscut că în dimineaţa zilei de joi au mai sustras un astfel de grilaj pe care l-au predat la un centru de colectare din municipiu.

Dacă tot au obţinut nişte bani uşor şi ştiind că acel imobil nu este locuit sau păzit, cei patru au hotărât să mai facă nişte bani în acelaşi mod, numai că de această dată au dat nas în nas cu jandarmii.

Reprezentantul firmei care administrează clădirea a fost anunţat de către jandarmi, care i-au înapoiat bunurile furate, acesta declarându-le totodată oamenilor legii că cei patru, pentru a sustrage grilajele care protejau nişte corpuri de iluminat, le-au smuls efectiv din plafonul holului principal al clădirii, producând stricăciuni de peste 4 000 de lei.

"Celor patru bărbaţi, jandarmii le-au întocmit dosar cu acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, conform art. 209, cod penal. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani", a precizat Mr. Cristian Niţuleac, Ofiţer relaţii publice în cadrul IJJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
2

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
17

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
56

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...