COD GALBEN de ploi pentru Județul Botoșani. Autoritățile din România sunt în stare de alertă după codurile meteo anunțate de ANM.

COD GALBEN de ploi pentru Județul Botoșani. Autoritățile din România sunt în stare de alertă după codurile meteo anunțate de ANM.

Un nou COD GALBEN de ploi pentru Județul Botoșani a fost emis până în mâine seară de către  Administrația Națională de Meteorologie.

Lângă Botoșani, județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău vor fi în COD PORTOCALIU, va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Atenționare prin care prelungește CODUL GALBEN de la Botoșani este valabilă până duminică la ora 23.00, iar meteorologilor, în Moldova, Dobrogea, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În același context, Raed Arafat susține că autoritățile din România sunt în stare de alertă după codurile meteo anunțate de ANM.

„Vor continua ploile. Suntem cu incidența avertizărilor. Din punctul nostru de vedere suntem pregătiți, chiar să chemăm forțe de acasă. Sau să aducem forțe din alte județe. De asemenea, putem apela la jandarmi, dar și la colegii de la MApN”, a spus Raed Arafat, vineri seara, la un post TV.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Ploşniţele dantelate, numite și „tigri”, care sunt imune la substanţele chimice, ocupă încet încet toată România

astăzi, 12:15
677

O specie invazivă de insecte s-a înmulţit foarte mult în România, loc în care nu are niciun duşman natural. Mai mult, aceste insecte, care sunt extrem de agresive, sunt imun...

Avem cu ce ne “mândri”: Printre cele mai mici salarii din Europa dar plătim preţuri mai mari pe alimente

astăzi, 11:15
219

În România, preţul multor alimente de bază este mai mare decât în alte ţări. Carnea este mai scumpă decât la polonezi, iar la brânză sunt cel puţin zece ţă...

Varianta Delta se răspândește ca pojarul și varicela. Este unul dintre cei mai transmisibili viruși cunoscuți

astăzi, 10:00
614

Cazurile cu varianta Delta a coronavirusului se înmulțesc pe zi ce trece iar varianta indiană a coronavirusului determină cazuri grave de COVID-19, care de cele mai multe ori sfârșesc ...