COD GALBEN de ploi pentru Județul Botoșani. Autoritățile din România sunt în stare de alertă după codurile meteo anunțate de ANM.

COD GALBEN de ploi pentru Județul Botoșani. Autoritățile din România sunt în stare de alertă după codurile meteo anunțate de ANM.

Un nou COD GALBEN de ploi pentru Județul Botoșani a fost emis până în mâine seară de către  Administrația Națională de Meteorologie.

Lângă Botoșani, județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău vor fi în COD PORTOCALIU, va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Atenționare prin care prelungește CODUL GALBEN de la Botoșani este valabilă până duminică la ora 23.00, iar meteorologilor, în Moldova, Dobrogea, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În același context, Raed Arafat susține că autoritățile din România sunt în stare de alertă după codurile meteo anunțate de ANM.

„Vor continua ploile. Suntem cu incidența avertizărilor. Din punctul nostru de vedere suntem pregătiți, chiar să chemăm forțe de acasă. Sau să aducem forțe din alte județe. De asemenea, putem apela la jandarmi, dar și la colegii de la MApN”, a spus Raed Arafat, vineri seara, la un post TV.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Inspectorii DAJ și APIA Botoșani fac verificări pe teren la solicitanții ajutorului de MINIMIS din programul Legume 2021

astăzi, 10:09
80

Inspectorii DAJ și APIA Botoșani au început monitorizarea programului Legume 2021, iar în această perioadă echipele mixte fac verificări pe teren la cei 77 de solicitanți ai ajutorul...

Comuna Răchiți cumpără laptopuri și tablete pentru copiii din școlile din comună

astăzi, 09:29
81

Administrația comunei Răchiți a scos la licitație pe SEAP, platforma electronică care asigură transparența procesului și procedurilor de achiziții publice, achiziția de tablete pentru elevii...

Se încălzește: Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei în următoarele săptămâni

astăzi, 09:09
164

Temperaturile vor fi puțin mai ridicate în toată România decât în mod normal în următoarele 4 săptămâni, iar ploile vor lipsi în anumite zone. Cel puțin...