Clasa pregatitoare, contestata de parinti in instanta

Clasa pregatitoare, care ar urma sa fie inclusa, din toamna, in ciclul primar de invatamant, a fost contestata in instanta de un grup de parinti, primul termen fiind programat pentru vineri, la Curtea de Apel Bucuresti.

Parintii au atacat, practic, ordinul ministrului Educatiei pentru aprobarea metodologiei privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013, informeaza NewsIn.

Parintii sunt nemultumiti de faptul ca ar fi obligati sa isi inscrie copiii la scoala din proximitate, ceea ce, in opinia lor, le restrange dreptul la alegere.

Concret, parintii copiilor care nu au fost recenzati in perioada 30.01-18.02.2012 sunt rugati sa se adreseze unitatii de invatamant in a carei circumscriptie scolara este arondata adresa de domiciliu/resedinta, pentru a fi luati in evidenta.

In cazul in care prescolarii nu se regasesc in evidentele unitatilor de invatamant respective, scolarizarea acestora in anul scolar 2012- 2013 se va face pe locurile ramase libere.

Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a declarat, joi, ca aproximativ 20% dintre copiii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani "nu calca nici macar o zi la gradinita", rata de cuprindere in invatamantul prescolar fiind in prezent de 80%.

"Clasa pregatitoare nu este o sperietoare. (...) Peste 153.000 de pagini web vorbesc despre abandonul scolar din Romania. Lipsa de investitii in educatia timpurie a dus la un rezultat pe care Romania nu si-l doreste", a mai spus Badea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

93 de ani de la moartea botoșăneanului care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

astăzi, 15:00

A construit șosele transcarpatice, realizate după Marea Unire cu Transilvania. A construit 650 km de căi ferate după idei proprii. A realizat o stație de captare a apei subterane unică în ...

Un șofer care circula haotic pe drumul Botoșani – Suceava a fost oprit la timp de polițiști!

astăzi, 14:44

Un șofer care circula pe DN 29 Botoșani – Suceava a fost oprit de un echipaj de la Poliția Salcea, care se afla în serviciu de control trafic și a observat că un Seat Alhambra este co...

A fost anunțat câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură 2024!

astăzi, 14:25

Premiul Nobel pentru Literatură din 2024 este acordat autoarei sud-coreene Han Kang „pentru proza sa poetică intensă care confruntă traume istorice și expune fragilitatea vieții umane&rdqu...