Cinci semne de alarmă care anunță bolile de rinichi

Cinci semne de alarmă care anunță bolile de rinichi
În fiecare zi rinichii filtrează 200 de litri de sânge, înlăturând în acest proces, doi litri de toxine, deșeuri și apă. Deșeurile și apa sunt eliminate sub formă de urină și prin acest proces, rinichii reglează nivelul de lichide din corp. Rinichii eliberează, de asemenea, hormoni care reglează tensiunea arterială, produc celule roșii și ajută la menținerea sănătății oaselor.

In cazul in care rinichii nu functioneaza optim, substantele reziduale si lichidele raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie si dificultati de golire a vezicii urinare. Daca afectiunea renala nu este tratata la timp se poate instala blocajul renal sau insuficienta renala acuta situatie care conduce la decesul pacientului.

Simptomele bolilor de rinichi:

Durere
 
Unul dintre primele semne ale afecțiunilor renale este durerea de spate. In cazul persoanelor care dorm doar pe o singură parte, durerea apare doar în zona respectivă. Dar, în cele mai multe cazuri, la scurt timp durerea va apărea  în ambele părți.

Erupții cutanate, prurit

Rinichii ajută la eliminarea deșeurilor din sânge, iar atunci când nu funcționează corect, deșeurile și toxinele se acumulează în sânge și provoacă erupții cutanate, mâncărime severă și uscarea pielii.

Modificări ale funcției urinare

• Puteți începe să vă treziți mai des în timpul nopții pentru a urina
• Puteți urina mai des sau în cantități mai mari decât de obicei
• Puteți urina mai frecvent sau în cantități mai mici decât de obicei cu urină închisă la culoare
• Este posibil să simți o presiune sau dificultate la urinare
• Urina poate conține sânge

Inflamarea diferitelor părți ale corpului

Rinichii elimina deșeurile și lichidele suplimentare din organism astfel încât atunci când aceștia nu funcționează corespunzător și sunt în imposibilitatea de a îndeplini această funcție fluidele se acumulează în organism. Acest lucru cauzeaza, de multe ori, umflarea feței, mâinilor, picioarelor sau gleznelor.

Oboseală și slăbiciune

Rinichii produc un hormon numit eritropoietină, care ajută la formarea celulele roșii din sânge care transportă oxigenul. Când aveți o boală de rinichi scade nivelurile acestui hormon determinând scăderea numărului de globule roșii din sânge.

www.doctorulzilei.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
8

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
42

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
46

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...