Cheltuielile cu carburanti, deductibile partial din 2012. Ce procent poti deduce?

Cheltuielile cu carburanti, deductibile partial din 2012. Ce procent poti deduce?
Incepand din 2012, firmele vor putea deduce din nou sumele cheltuite pe carburant la masinile folosite in transportul de persoane, cu maximum noua locuri, insa numai partial, potrivit unor noi modificari la Codul fiscal, aprobate recent de Guvern. Va spunem astazi toate detaliile. 
 
La numai trei luni  de la modificarea Codului fiscal, Executivul a aprobat in sedinta de miercuri noi modificari ale acestui act normativ. Astfel, Guvernul a decis ca cheltuielile privind combustibilul, in cazul vehiculelor destinate transportului rutier de persoane, care nu sunt  utilizate exclusiv in scopul activitatii de productie, vor avea o deductibilitate limitata la calculul impozitului pe venit si impozitului pe profit. Aceste cheltuieli se vor deduce limitat in proportie de 50% din valoarea acestora, diferenta ramanand nedeductibila.

"De asemenea, se acorda deductibilitati in proportie de 50% a TVA-ului la achizitia acestor vehicule si a combustibilului necesar functionarii lor, fata de situatia actuala cand aceste cheltuieli sunt nedeductibile in totalitate", se precizeaza intr-un comunicat  de presa al Executivului.

"Impactul financiar al aplicarii acestor masuri este de 282 de milioane de lei. Putem considera ca acesti bani raman in contul firmelor", a afirmat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, la finalul sedintei de Guvern in care s-au aprobat aceste masuri.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal vine la aproximativ trei luni de la ultimele modificari aduse acestui actul normativ. Mai exact, Codul Fiscal a fost modificat la inceputul lunii septembrie prin OG 30/2011.

Ordonanta a adus noutati in materie de TVA si impozitare, dar a introdus si posibilitatea ca anumiti contribuabili sa depuna numai trimestrial declaratia fiscala unica.

Odata cu OG 30/2011, Guvernul a modificat si termenul limita pentru depunerea declaratiei anuale de impozit pe profit incepand cu 2012.

Totodata, a fost modificat si termenul de declarare pentru anumite venituri, dar a fost stabilit si un nou termen-limita pentru depunerea declaratiei 390 VIES.

Prevederile OG 30/2011 aduc noutati si in privinta fiselor fiscale, care din 2012 nu vor mai exista.

De asemenea, prin acest act normativ, au fost stabilite impozite mai mari pentru cladirile care nu au fost reevaluate, insa, in acelasi timp, au fost introduse si reduceri de impozite sau chiar scutiri pentru anumite cladiri.
 

avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
51

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
72

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
84

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...