Ce spune primarul municipiului Botoșani despre DEMISIA premierului Ponta

Ce spune primarul municipiului Botoșani despre DEMISIA premierului Ponta
Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, care este și președintele executiv al organizației județene a PSD, s-a arătat surprins de decizia premierului Victor Ponta de a-și depune mandatul.

Portariuc îl consideră pe Ponta cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România în ultimii ani, dar spune că îi înțelege decizia dată fiind presiunea publică din ultimele zile, după tragicul evenimentul din clubul Colectiv.

“M-a surprins decizia primului-ministru, deși nu are absolut nicio vină. Este poate cel mai bun prim-ministru din ultimii 25 de ani, vorbim pe rezultate obiective, economia a crescut an de an, veniturile populației, investițiile, toate cifrele arată lucrul acesta. Este un om politic de onoare, poate printre puținii existenți la nivel central la ora actuală, în clasa politică. A înțeles nemulțumirile celor care protestează și chiar dacă nu are nicio vină face acest gest care ne-a surprins pe toți dar îi înțeleg decizia, înțeleg presiunea la care a fost supus și sunt sigur că domnia sa mai are multe de spus în politica din România", a declarat Portariuc. 

Primarul Botoșaniului se teme ca noul Guvern care va veni să nu sisteze finanțările pentru proiectele județului Botoșani.

“La nivel local, pe linie guvarnamentală vor fi niște schimbări. Noi, ca administrație publică, sutem în continuare concentrați pe proiectele noastre și ne-am bucura să avem în continuare un Guvern PSD pentru a ne bucura de susținerea pe care am avut-o în ultimii trei ani când s-au întâmplat lucruri la Botoșani care nu au fost în ultimii 20 de ani, drumul Botoșani-Suceava, drumul Botoșani-Tg Frumos  unde se face studiul de fezabilitate. Sper ca aceste priorități, odată cu schimbarea Guvernului, să nu fie trecute iar pe o listă de rezervă așa cum a fost Botoșaniul menținut 20 de ani în izolare. S-ar putea să nu mai avem prioritatea avută până acum în ceea ce privește prioiectele din județ", a mai afirmat primarul.

Edilul șef al urbei nu crede că prin demisia premierului și a Guvernului se vor rezolva problemele care sunt de atâția ani în țară, fiind o chestiune de durată, făcând referire la ceea ce s-a întâmplat vineri seară în Capitală.

“Cauzele sunt mai profunde și nu vor fi rezolvate în câteva zile sau săptămâni. Este acest val pe care îl înțeleg și am fost și eu extrem de indignat și revoltat pentru ceea ce s-a întâmplat dar dincolo de asta trebuie să fim raționali să ne așezăm la masă să umblăm la cauze și să acționăm chirurgical dacă nu în câțiva ani ne vom trezi cu alte situații de acest gen", a conchis Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
251

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
283

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
95

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...