Ce anume te poate învăța Youtube?

Ce anume te poate învăța Youtube?

Chiar dacă viața însăși este un învățător, de fapt cel mai bun dintre toți, există și alți îndrumători care ne ajută să mai deslușim din tainele pe care aceasta le lasă să fie descoperite la întâmplare. Chiar și după ce terminăm școala sau școlile alese pentru o formare profesională completă, încă simțim nevoia de a recurge la sfaturi, idei de dezvoltare a unui hobby sau a unei abilități, iar astăzi totul este mai ușor datorită internetului. Cel mai distins învățător din online este Youtube. Chiar și când vine vorba despre simple reparații în casă, poți încerca mai întâi un search virtual, iar abia mai târziu să cauți un număr de telefon al unui specialist. Același lucru este valabil și când nu ești acasă, în drum spre casă sau oriunde altundeva, deplasându-te cu mașina personală. Dacă în eventualitatea unei pane de cauciuc nu ai avut niciodată determinarea de a face pe cont propriu schimbarea anvelopei, pentru orice există un început; iar pentru orice început de acest gen există Youtube. Cu tutorialul rapid și simplu al lui Howdini nu vei învăța doar cum să montezi o piesă de schimb, ci cum să o faci în siguranță, ferit de traficul inevitabil.

Youtube poate gestiona chiar și un joc precum șahul, care are o mulțime de variații. Tehnicile nu sunt atât de simple, dar modul în care sunt prezentate este captivant și cu informațiile oferite poți deveni aproape un magician al șahului. Celălalt joc al minții prezentat cu de-amănuntul pe această platformă este pokerul. Mulți profesioniști oferă cursuri valoroase despre termenii care definesc mișcările, pariurile și cărțile, punând accent pe ierarhia mâinilor. În timp ce vizionezi astfel de videoclipuri, e important să îți amintești că și unii dintre jucătorii de top și-au început călătoria cu tutoriale. Jucătorul german, Felix Schneiders, a studiat jocul său preferat care constituie și actuala sa profesie, urmărind tot felul de tutoriale pe care le avea la îndemână și citind toate forumurile pe care le-a găsit online. Acum expertul în poker este deschis să-și împărtășească cunoștințele acumulate, nicăieri altundeva decât pe Youtube.

Poate te-ai hotărât să găsești un înlocuitor pentru cafea, iar kombucha ți se pare inițial complicat de preparat. Cu puțin "know-how", totuși, descoperi că este de fapt una dintre cele mai ușoare băuturi de făcut acasă. Tot ceea ce trebuie să ai la îndemână sunt un scoby - o cultură simbiotică a bacteriilor și a drojdiei - care este de fapt baza unei kombucha adevărate, câteva pliculețe de ceai, zahăr, apă și un borcan mare. Primul pas în pregătirea acestui ceai energizant este să urmărești pașii de pe Youtube, iar atunci când este gata, pune-o deoparte, undeva de unde poți urmări fermentarea care durează între una și patru săptămâni. Pașii finali sunt îmbutelierea și refrigerarea.

Dacă la începutul acestui an ți-ai pus de gând să citești mai multe cărți, atunci s-ar putea să te intereseze tutorialele care îți arată cum să nu rămâi la aceeași carte pentru săptămâni întregi. Expertul în memorie, Ron White, evidențiază câteva tehnici pe care le poți folosi pentru a dubla, tripla sau chiar cvadrupla viteza de citire. Unul dintre sfaturi este să renunți la subvocalizare, la ceea ce am putea numi și „vorbirea tăcută”. Totodată, un pic de Bach pe fundal nu face decât să îți dea mai mult avânt.

Un simplu video te poate învăța cum să nu mai plângi. Plânsul poate apărea din multe motive, dar Youtube se concentrează pe ceapă, ca factor declanșator. Nu este nevoie să folosești ochelari industriali de fiecare dată când tai această legumă esențială în multe mâncăruri. Este posibil să o pregătești fără să îți încarci fața de lacrimi. Tot ce trebuie să știi e care parte anume să o eviți.

 

 Dacă ai avut ocazia până acum să găsești pe Youtube discursul amiralului Marinei Statelor Unite, William McRaven, în care acesta rostește fraza devenită celebră: „Dacă vrei să schimbi lumea, începe prin a-ți face patul”, atunci e posibil să fi început deja să urmezi acest sfat. Poate te-ai întrebat între timp ce anume înseamnă de fapt un pat bine făcut? Este vorba despre împăturirea cu precizie și aranjarea excesivă sau trebuie doar să îl faci să nu mai pară pregătit pentru somn? Totul depinde de propriile preferințe, iar dacă ești curios cum este posibil ca în hoteluri, lenjeria de pat să arate perfect, poți afla că aceasta este o abilitate pe care poți ajunge să o stăpânești cu ușurință, urmărind un ghid de pe Youtube. Vei învăța chiar secretul pentru a avea așternuturi extrem de întinse, fără a folosi fierul de călcat.

Youtube e un învățător impresionant. Pe lângă toate lecțiile enumerate, acesta te poate învăța multe alte lucruri. Cum să salvezi un tort ars, cum să jonglezi, cum să îți împachetezi lucrurile într-o valiză cât mai eficient și orice altceva îți trece prin minte. Fă primul pas, ca un student curios. Caută!

 

Spune-ne opinia ta