Cati bani mai trimit acasa romanii din Italia

Cati bani mai trimit acasa romanii din Italia
Criza ii loveste si pe imigrantii straini din Italia, care au trimis cu 10% mai putini bani in tarile de origine in 2012 fata de anul precedent.

 Astfel, remitentele trimise de imigranti in tarile de origine au atins valoarea de 5 miliarde de euro in primele noua luni ale anului 2012, fata de 5,5 miliarde de euro in aceeasi perioada a lui 2011, noteaza Il Mondo.

 Dintr-un total de 180 de tari analizate, doar remitentele catre 30 de state au crescut in 2012, comparativ cu 2011.

 Cea mai mare crestere au inregistrat-o remitentele trimise de cetatenii chinezi din Italia. Acestia au trimis acasa, in primele noua luni ale anului trecut, 1,9 miliarde de euro.

 Pe parcursul lui 2011, ultimul an pentru care Banca Italia a trimis date complete, din Italia s-au trimis spre Beijing 2,5 miliarde de euro.

Pe urmatorul loc s-au clasat muncitorii romani, care au trimis acasa 674 de milioane de euro, fiind urmati de cei din Filipine, cu 601 milioane de euro, o treime din banii trimisi spre acest stat in 2008.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
223

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
205

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
299

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...