Catalin Flutur: "Daca era o reducere de personal, incepeam cu aia de care nu suntem multumiti"

Peste 200 de angajati ai Primariei Botosani provin din institutiile de cultura, spune primarul Catalin Flutur, in conditiile in care, la 1 iulie 2010, municipalitatea inregistra 621 de posturi ocupate!

"Numarul de personal la noi a crescut datorita institutiilor de cultura din subordinea Consiliului Local, si anume Teatrul Mihai Eminescu, cu 96 de persoane, Teatrul pentru Copii si Tineret, cu 40 de persoane, si Filarmonica cu 84 de persoane. Daca aceste institutii nu erau in subordinea Consiliului Local, adica nu erau la Primarie, dintr-o data mai aveam 200 de posturi pe langa alea 133 (n.red., posturi de care municipalitatea ar mai putea dispune, conform Ordonantei de Guvern). Eu cred ca ne-am dimensionat foarte bine", a mentionat ediul-sef al Botosaniului.

Catalin Flutur a tinut sa compare situatia de la Botosani cu alte administratii locale din Romania, unde numarul angajatilor este foarte mare fata de cel inregistrat la Botosani, exemplificand in acest sens cu administratia din Pitesti, unde sunt pest 2000 de angajati, Craiova, cu 2400 de angajati.

Primarul de Botosani a mai precizat ca, desi exista o ordonanta de Guvern care interzice noi angajari, legislatia in vigoare prevede ca la serviciul Proiecte europene este nevoie de 10 posturi, pentru ca municipiul are proiecte europene care depasesc 10 milioane de euro. In vechea organigrama nu este angajata nicio persoana, astfel ca va fi nevoie de o derogare.

"Probabil se va da o derogare, pentru ca deja s-au aglomerat  lucrarile pe care le facem aici, executii, decontari, deja noi suntem la partea cand am inceput sa primim bani inapoi de la proiectele europene. Nu stiu daca sunt 10, 4 sau 5 oameni buni care sa ne gestioneze proiectele europene. Daca nu pot sa angajez, va fi o problema. Dar aici vom cere o precizare de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici", a precizat Catalin Flutur.
 
Referitor la activitatea propriilor angajati, primarul recunoaste ca are probleme cu o parte din personal, insa, deocamdata, la Botosani Ordonanta 63 din 2010 nu prevede reduceri.

"Daca era o reducere de personal, incepeam cu aia de care nu suntem multumiti, dar pana la urma urmei trebuie sa ne punem si o problema de genul acesta, pentru ca e greu peste tot, poate ii mai dam pe brazda", a conchis Flutur.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
20

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
72

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
121

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...