Primaria Botosani nu face disponibilizari. "Am mai putea angaja inca 133 de persoane", spune primarul Flutur!

Primaria Botosani nu face disponibilizari. "Am mai putea angaja inca 133 de persoane", spune primarul Flutur!

Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani

Marea Disponibilizare anuntata pentru administratiile din intreaga tara tinde sa devina o falsa sperietoare, in conditiile in care socoteala de la Centru se potriveste de minune cu cea din targul... Botosani.

Conform Ordonantei 63/2010, Primaria Botosani ar trebui sa dispuna de 754 de posturi, institutia avand prevazute in prezent 731 de posturi, din care la data de 1 iulie 2010 erau ocupate 621.

"Deci, conform Ordonantei, noi am putea sa mai angajam inca 133 de persoane. Din punctul nostru de vedere nu avem nicio problema. Singura problema ne apare acolo unde avem cifre distincte, de exemplu la Evidenta Informatizata a persoanei, care prevede un post la 6500 de locuitori. In aceste conditii, daca ne-am limita numai la populatia municipiului Botosani, ar trebui sa reducem acolo 2 posturi. Problema este ca noi deservim inca 14 comune aferente municipiului Botosani", a precizat primarul Catalin Flutur.

In aceste conditii, municipalitatea ar putea solicita chiar angajarea a inca 10 persoane la acest serviciu.

Probleme apar, spune primarul municipiului Botosani, la Politia Comunitara, unde mai multi angajati nu indeplinesc conditiile legale.

"Legea prevede ca angajatii Politiei Comunitare sa aiba macar liceul finalizat, sa aiba Bacalaureat. In acest context ar trebui sa reducem 17 posturi de la Politia Comunitara, dar oricum avem mai multi care nu au liceul terminat, vorbim de acea parte din gardienii publici preluati in momentul in care Corpul Gardienilor Publici s-a transformat in Politia Comunitara", a mentionat edilul. 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
183

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
185

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
268

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...