Cătălin Buhăianu: USL a fost avantajată la repartizarea sumelor din fondul de rezervă al Guvernului

Cătălin Buhăianu: USL a fost avantajată la repartizarea sumelor din fondul de rezervă al Guvernului

 Da click pe poza pentru a mari  

Deputatul democrat-liberal Cătălin Buhăianu susţine că în perioada 2007-2011 primăriile conduse de primari PSD şi PNL au fost avantajate in ceea ce priveşte alocarea de resurse financiare din fondul de rezervă al Guvernului. Buhăianu susţine că acest lucru reiese clar din datele pe care le are Ministerul Administraţiei şi Internelor şi pe care parlamentarul le-a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, în perioada 2007-2011, primăriile USL au primit din fondul de rezervă al Guvernului suma de 3,23 milioane de lei, reprezentând un procent de 67,82% din totalul sumelor alocate, în timp ce primăriile PDL au primit 989.000 de lei, reprezentând 20,74%.

Buhăianu susţine că şi în ceea ce priveşte valorile sumelor preconizate a fi repartizate în anul 2012 prin Hotărâri ale Consiliilor Judeţene, din fondul de rezervă al Guvernului, cele mai multe fonduri vor merge către administraţiile conduse de USL.

“La repartizarea sumelor din fondul de rezervă al Guvernului, USL-iştii reclamă faptul că primăriile PDL au primit mai mulţi bani decât ale lor. Nu e nimic mai fals decât această declaraţie şi am să justific acest lucru cu un material din care reiese foarte clar, din cifre şi nu din vorbe, că sumele alocate de către Guvern în perioada 2007-2011, primăriile USL au fost clar avantajate, deşi intrând în campanie în 2012 reclamă faptul că au fost săriţi de la finanţări. Acest lucru este demontsrat cu cifre oficiale date de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi cred că sunt date relevante, fără niciun fel de dubiu asupra intenţiei pe care cei de la USL o au, de a manipula masele şi sper să înţeleagă toţi cei care merg la vot în aces an să voteze în cunoştinţă de cauză şi nu altfel", a spus deputatul Cătălin Buhăianu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
65

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
172

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
125

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...